Peter foran nmh
Rektor Peter Tornquist ønsker gamle og nye studenter velkommen.

Oppladet energi på Musikkhøgskolen

Etter noen stille uker kommer nye og gamle studenter inn døra til Musikkhøgskolen. Mange har brukt sommerdagene på øving og utstrakt konsertvirksomhet. Batteriene er ladet og forventningene er store.

- Det er en helt egen energi som kommer med studentene som nå igjen fyller Musikkhøgskolen, sier rektor Peter Tornquist. – Førsteårsstudentene har gjerne øvd hver dag i minst 10 år for å komme gjennom nåløyet. For dem er det første steget over dørstokken forløsende.

Finslipt teknikk

Mange studenter ved NMH har gjennom sommeren fått mulighet til å spille på scenene rundt omkring i Norge, og kommer tilbake med fornyet inspirasjon.

- Jeg opplever en ny energi blant de erfarne studentene også, riktig nok på en litt annen måte enn førsteårskullet. Jeg liker å sammenligne dem med idrettsutøvere. For mange har brukt sommeren på nye treningsopplegg – der detaljer og teknikk er blitt forbedret gjennom ferien.

Grip tiden

- Mitt klare budskap til alle er: Grip tiden, grip huset, grip stedet og folkene. Studentene ved Musikkhøgskole er blant de i landet som tilbringer flest timer på sin utdanningsinstitusjon. - Og dette er viktig. For gjennom disse årene bygges det nettverk og profesjonelle relasjoner – i tillegg til vennskap, sier rektor Peter Tornquist.

Tekst og foto: Kjetil A. Bjørgan, NMH

Sist oppdatert: 14. august 2015