Parkert piano liten

Parkert piano

Musikkhøgskolens Sveinung Bjelland, Tor Espen Aspaas, Gunnar Flagstad og Sigstein Folgerø innvier flygelet under åpningen av Parkert piano på Østbanehallen i Oslo 26. august. Mottoet er: Vær så god, sett deg ned og spill.

Parkert piano er et konsept der flygeler blir plassert rundt om på offentlige steder, og hvor hvem som helst kan sette seg ned og spille.

Lyden av piano og trillekofferter

Denne onsdagsformiddagen er det ganske rolig i Østbanehallen, men det går en jevn strøm av mennesker med kofferter på slep til og fra jernbanestasjonen. Noen haster forbi, andre stopper opp og lytter.

Kulturbyråd Hallstein Bjercke åpner ballet med «Lisa gikk til skolen», men snart får tilhørere og journalister høre pianister med mer øvetid, som elever fra Majorstua skole og lærere fra Norges musikkhøgskole.

Se video med lærere fra Musikkhøgskolen på Facebook.

Gir spilletrening i offentlig rom

Prosjektet er initiert av JM Norway (Jeunesses Musicales Norway) med støtte fra Sparebankstiftelsen. I samarbeid med Barratt Due musikkinstitutt og Norges musikkhøgskole skal flyglene brukes som en arena der ungdom kan få formidling- og konserterfaring i en uhøytidelig ramme.

Ufrivillig musikkeksponering

Siden instrumentene står i rom der mange passerer, vil mange av publikum oppleve musikk de ellers ikke ville oppsøkt.

Tekst og foto: Ingrid Holst Sollie

Sist oppdatert: 28. august 2015