Prisvinnende musikkhøgskolestudenter

Hvert år mottar nåværende eller tidligere studenter utmerkelser og stipender. Dette er inspirerende for dem det gjelder, for medstudenter og en viktig del av karrierebyggingen.

I denne artikkelen er det samlet noen av utmerkelsene Musikkhøgskolens studenter har fått de siste årene.

2015

Jarle Bernhoft

Tidligere student Jarle Bernhoft ble i februar 2015 nominert til Grammy som første ikke-amerikaner i kategorien beste R&B-album. 

2014

Ingeborg Schübeler Gillebo

Den tidligere sangstudenten Ingeborg Schübeler Gillebo debuterte på Metropolitan. – Det største en operasanger kan oppleve, sier hun.

Margrethe Strømmen Fredheim og Uno Alexander Vesje

Margrethe Strømmen Fredheim og Uno Alexander Vesje er hedret med gull på Audio Engineering Society Recording Competition med studenter fra NISS for en surround-lydproduksjon gjort i et samarbeidsprosjekt mellom NMH og NISS.

Gro Marie Svidal

Tidlegare student ved Musikkhøgskolen Gro Marie Svidal gjekk heilt til topps i hardingfelespel klasse A under Landskappleiken på Geilo søndag 29. juni.

Monkey Plot

Monkey Plot blei kåra til Årets unge jazzmusikarar 2014 i Jazzintro under Moldejazz. Monkey Plot er ein akustisk trio med Christian Skår Winther på gitar, Magnus Skavhaug Nergaard på bass og Jan Martin Gismervik på trommer. 

Ellen Andrea Wang

Ellen Andrea Wang mottok stipend under årets by:Larm. NOPA (Norsk forening for komponister og tekstforfattere) deler ut tre stipender til låtskrivere de mener kommer til å prege norsk musikkliv fremover. Juryen skriver: "Be Mine" bringer jazzen inn i populærmusikken igjen på en måte som er catchy og kul, uten å gjøre kompromisser med jazzens frihet og ukonvensjonelle struktur.

Ole Andreas Fevang vant stipend

Talentfulle Ole Andreas Fevang (25) har fått årets Ticon-stipend. – Han er en formidabel konsertorganist, sier juryleder Per Kristian Skalstad. Ole Andreas Fevang har en bachelor i kirkemusikk ved Norges musikkhøgskole i Oslo, og i 2013 fullførte han sitt masterstudium i Mainz i Tyskland.


Tidligere års prisvinnere

Sist oppdatert: 26. februar 2014