Sidsel Endresen.jpg

Sidsel Endresen er Artist in residence på Moldejazz

Jazzsanger, komponist, tekstforfatter, pioner innen vokalimprovisasjon og professor på Musikkhøgskolen, Sidsel Endresen er i år Artist in residence på Moldejazz.

Mange av Musikkhøgskolens studenter og tidligere studenter deltar på Moldejazz. Mopti med Bendik Baksaas, Pixel og Ellen Andrea Wang er med på det ordinære programmet.

JazzIntro

I jazzIntro er KNYST!, Monkey Plot og Kaarokh tre av fem band som skal presenteres i finalen på festivalen. Dette er band med bakgrunn fra Norges musikkhøgskole. Flere av dem har tatt bahcleor på jaz-/impro-linja og blant andre jonas cambien, christian winther, Ina Sagstuen har gått videre til master.

Vinneren av Jazzintrofinalen kåres til Årets unge jazzmusikere 2014. Dette bandet vil de påfølgende to år få en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum i tillegg til et arbeidsstipend fra vederlagsbyrået Gramo på 150 000 kroner.

Var med å starte faget Sjangerfri improvisasjon

Sidsel Endresen har arbeidet med jazzstudenter på Musikkhøgskolen siden 1990-tallet og hun var med på å starte opp faget Sjangerfri improvisasjon.

Om Sidsel Endresen skriver Moldejazz på sin nettside

Med mer enn tre tiår i fronten av norsk jazz, er ikke Endresen bare en av våre største jazzartister, men også en av de mest særegne stemmene og en utøver som representer jazzens urkraft – den frie improvisasjonen. Fra tidlig 80-tall har Endresen besøkt Moldejazz utallige ganger, blant annet var hun første kvinne som leverte bestillingsverk til festivalen i 1993 med "Pagan Pilgrimage".

– Moldefestivalen har fulgt meg opp gjennom veldig mange år og har vært en svært betydningsfull arena for meg. Det er en ære å få være Artist in residence, og en strålende mulighet for å samle noen tråder fra mitt mest aktuelle arbeide det siste ti-året, sier Endresen.

– Mitt AIR i Molde kommer til å handle helt og holdent om mitt arbeide med fri improvisasjon, sammen med noen av mine viktigste musikalske samarbeidspartnere. Elektrisk og elektronisk med Stian Westerhus, Merriwinkle, Honoré og Bang, og i et større, mer akustisk format med sekstetten. Min mangeårige samarbeidspartner og støttespiller, lydprodusent Asle Karstad, har lydansvaret på alle konsertene, forteller Endresen.

Sist oppdatert: 27. mai 2014