Uno Vesje og Quartetto Testosterone

Tidligere studenter debuterer i Carnegie Hall

Seks unge musikalske talenter fra Norge reiser over Atlanterhavet denne påsken for å spille i Carnegie Hall. Bak konserten står harpist og komponist Uno Vesje.

Vesje blir den første norske harpisten som debuterer som solist i det prestisjefulle konserthuset i New York. Med seg har han sopran Margrethe Fredheim og strykekvartetten Quartetto Testosterone.

På konserten i Carnegie Hall blir det urfremføring av Vesjes andre harpekonsert OSLO(VE). I tillegg består repertoaret av annen musikk av Vesje, samt Grieg, Kvandal og Ravel.

Møttes på studiet

Uno Vesje (26) og Margrethe Fredheim (28) møttes da de studerte ved Norges musikkhøgskole (NMH). De utvekslet også samtidig til Manhattan School of Music i New York City i 2012.

Uno Vesje har mastergrad i utøvende harpe, og etterutdanning i komposisjon fra NMH. Som frilansharpist spiller han med orkestre som KORK, Den Norske Opera og Ballett, Trondheim Symfoniorkester og Nordnorsk Opera og Symfoniorkester. Han har også vunnet diverse stipender og priser, deriblant Arve Tellefsens Musikkspris i 2010.

Fredheim har også mastergrad fra NMH. Hun er nå solist i Erfurt Theatre i Tyskland, og har tidligere sunget i Universitetets Aula og operahuset i Kairo. I tillegg var hun finalist og prisvinner i Wilhelm Stenhammar internasjonale sangkonkurranse i 2014.

Testosteron og talent

Quartetto Testosterone ble etablert av studenter fra NMH og Barratt Due, og vant førsteprisen i Ungdommens musikkmesterskap i 2011. Kvartetten kvalifiserte seg til utvidet kammermusikkundervisning på NMH, med blant annet Are Sandbakken som veileder. De har tidligere spilt i Den Norske Opera & Ballett, Oslo Konserthus og Universitetets Aula, og på festivaler som Oslo Quartet Series, Levende klassisk og Harmos.

Sist oppdatert: 18. mars 2016