Jentegruppe på Eidsvoll 8. mars.jpeg

Unge kvinner former framtida

En gruppe jazzstudenter fra Norges musikkhøgskole bidro med et musikalsk innslag for å feire kvinnedagen på Eidsvoll. Bandet var satt sammen for anledningen og besto av vokalist Sigrid Aase, Magela Herrera på fløyte, Marthe Lea på saksofon og Oddrun Lilja Jonsdottir på gitar. De satte musikk til et dikt av Halldis Moren Vesaas.

Dette var Eidsvoll 1814 sin feiring av kvinnedagen lørdag 8. mars fra kl 14.00-17.00 i Eidsvollsbygningen. Kronprinsesse Mette-Marit åpnet arrangementet.

Blikk på demokrati i et kjønnsperspektiv

Feieringen besto av et variert program med appeller, dans, konsert, utstilling, film/foto, standup og enkel servering. Det ble både nasjonalt og internasjonalt blikk på demokrati i et kjønnsperspektiv med særlig fokus på samfunnsutvikling og globale spørsmål.

Filmskaper Margreth Olin, gründer og statssekretær Dilek Ayhan og miljøaktivist Silje Lundberg tok for seg tema som kunstnerens samfunnsrolle, kvinnelig entreprenørskap og miljøvern. Mens Rina Mariann Hansen (FOKUS) så på kvinners situasjon i et globalt perspektiv – hva er de mest sentrale utfordringene fremover?

Utstilling

Studenter fra Kunsthøgskolen i Oslo laget utstillingen Norske Byggeklosser" i Traktorstallen på museet Eidsvoll 1814, der publikum inviteres til å stable om på norske kvinners fortid, samtid og framtid.

Eidsvollbygningen om våren

Sist oppdatert: 28. februar 2014