Majorstuen ørkenbluesensemble f Helge Lien.JPG
Majorstuen ørkenbluesensemble, foto Helge Lien

Vi er nr 2 i Norden

NMH er på andreplass blant de utøvende musikkutdanningene i Norden. Det er resultatet av årets rangering av verdens beste universiteter og høgskoler.

– Hurra! Det er gøy å se at vi blir lagt merke til internasjonalt, og stadig får høyere plassering, sier en fornøyd rektor Peter Tornquist.

Klatrer på lista

På verdensbasis har vi har steget to plasser fra 35. til 33. plass siden i fjor. Året før var vi ikke blant de 50 beste.  På toppen av lista finner vi The Juilliard School og University of Music and Performing Arts i Wien på delt førsteplass. I Norden troner Sibelius-akademiet på toppen.

Hva er QS ranking?

QS World University Rankings undersøker hvert år verdens universiteter og høgskoler og gir poeng – som Universitetenes Michelin-guide. HES – QS World University Rankings er en årlig rangering som blir publisert av Times Higher Education og Quacquarelli Symonds. Rangeringen er utgitt årlig siden 2004. Blant kriteriene som ligger til grunn for rangeringen veier fagfellevurdering tyngst.

Se rangeringen

På QS World University Rankings nettside kan du velge verdensdel, type utdanningsinstitusjon og se utviklingen over tid.

Sist oppdatert: 28. februar 2019