Ellen Nisbeth

Vi gratulerer Ellen Nisbeth med Den norske solistprisen

Diplomstudent på Musikkhøgskolen, Ellen Nisbeth, ble lørdag tildelt solistprisen i konkurranse med deltakere fra hele Norden. Prisen er på 100 000 kroner og ble delt ut under Festspillene i Bergen.

– Vinneren inntar scenerommet med naturlig autoritet og kunstnerisk overskudd. Med sin personlighet og sin helt spesielle stemme bergtar kunstneren publikum. Hennes klangfargepalett virker å være uendelig, sa juryformann og festspilledirektør Anders Beyer.

– Ho får musikken til å sitre, sa Beyer til nrk.no.

I juryen satt ellers trompeter og diplomstudent ved Musikkhøgskolen Tine Thing Helseth, musikkritiker Camilla Lundberg og klarinettist Hermann Stefansson.

På konserten i Bergen spilte hun bl.a. Sonate for bratsj og piano av Rebecca Clarke, akkompagnert av Gonzalo Moreno.

Avslutter diplomstudiet på Musikkhøgskolen

Ellen Nisbeth er i ferd med å avslutte et toårig solistdiplomstudium ved Musikkhøgskolen. Eksamenskonserten hadde hun med Kringkastingsorkestret under ledelse av Christian Eggen 20. mars. Da spilte hun bl.a. Rolf Wallins Under City Skin – konsert for bratsj, strykeorkester og surround-lyd.

Tidligere har Ellen Nisbeth urframført Brudd for bratsj av Arne Nordheim.

Solistpris i fjor også

Ellen Nisbeth (f. 1987) er regnet som en av de mest lovende bratsjister i dag. I 2012 ble hun kåret til ”årets solist” i Sverige og har allerede spilt med flere av de nordiske symfoniorkestre.

Se artikkel om prisvinnende musikkhøgskolestudenter.

Kammermusikk

Ellen er engasjert til flere solistoppgaver i de kommende sesonger og ønsker å være en ambassadør for bratsjen som soloinstrument.

Hun er en pasjonert kammermusiker og har vunnet Musikkhøgskolens kammermusikkonkurranse. 

 

Sist oppdatert: 27. mai 2013