vivianne.j.sydnes.jpg

Vivianne ny domkantor i Oslo

"Et kirkemusikalsk gullfunn for Oslo domkirke" står det i pressemeldingen. Vi gratulerer Vivianne Sydnes og presiserer at hun fortsetter som førsteamanuensis i kordireksjon ved NMH.

Oslo domkirke skriver videre i pressemeldingen:

Førsteamanuensis i kordireksjon ved Norges musikkhøgskole og tidligere domkantor i Nidarosdomen, Vivianne Sydnes, tiltrer som ny domkantor 1. desember. Etter 32 år som domkantor i Oslo domkirke går pionéren Terje Kvam av med pensjon til nyttår.

«I studietiden var jeg dirigent for Oslo Domkirkes Ungdomskor, og sang i Oslo Domkor. Denne tiden har vært veldig viktig for utviklingen av min identitet som kirkemusiker», forteller Sydnes.

Ti års erfaring som domkantor i Nidarosdomen har gitt Sydnes kirkemusikalsk tyngde og profil. «Kulturlivet er i stadig utvikling og bevegelse. Med forankring i det klassiske, ønsker jeg å fortsette min kirkemusikalske reise – nå tilbake i Oslo domkirke.», sier Sydnes.

Oslo domkirkes første kvinnelige domkantor har en imponerende CV, med kandidatutdannelse i kirkemusikk fra Norges musikkhøgskole og diplomeksamen i kordireksjon fra Kungliga Musikkhögskolan i Stockholm. Hun er dirigent for Kammerkoret Nova og Norges Ungdomskor, og har engasjement i Den norske kirkes kulturelle og liturgiske utviklingsarbeid blant annet gjennom Nemnd for Gudstjenesteliv. Fra 2002 til 2012 var Sydnes domkantor i Nidaros domkirke, der hun var dirigent og kunstnerisk leder for Nidaros domkor, Nidarosdomen oratoriekor og Nidaros Vocalis. Sydnes har også deltatt i en rekke kor og dirigent-konkurranser og fått flere priser. Hennes siste cd-utgivelse med Nidaros domkor Out of Darkness av Torbjørn Dyrud har fått strålende kritikker i nasjonal og internasjonal presse.

Vivianne Sydnes overtar som kunstnerisk leder av Oslo Domkor. Domkantorstillingen er et allsidig musikalsk ansvar hvor utvikling av liturgi, gudstjenestearbeid, orgelspill og konsertvirksomhet inngår. Mest sannsynlig vil Sydnes kombinere undervisningsstillingen ved Norges musikkhøgskole med domkantorstillingen, men ha Oslo domkirke som sin hovedarbeidsplass.

 

Sist oppdatert: 22. mai 2014