ETTER NOTER 16
18. november – 2019

Et stramt budsjett

Vi legger nå siste hånd på budsjettet for 2020. Dette er et strammere budsjett enn i år, med mindre rom for nye prosjekter, stillinger og tiltak enn det vi har vært vant til. Derfor foreslår vi en rekke tiltak i budsjettet for 2020 som vil bidra til å få regnskapet i balanse. Enkelte av tiltakene vil merkes mer enn andre, men samlet skal de sørge for bedre samsvar mellom inntekter og utgifter. Tiltakene vil gi oss tid til å utrede mer bærekraftige løsninger for å balansere vekst og økonomi. Du kan lese mer om bakgrunnen for den økonomiske situasjonen og om forslaget til innsparing på nettsidene.

Telling pågår

På oppdrag fra NMH gjør Statsbygg en utredning av NMHs langsiktige arealbehov. Derfor blir vi nå telt tre ganger om dagen for å registrere hvor mange som befinner seg på ulike rom. Derfor denne tellingen foregår ca. kl. 10.30, 13.00 og 15.30 fram til 22. november. Husk at de ikke teller hvem som er til stede, bare hvor mange personer som er i ulike soner av bygget til ulike tider.

Meld deg på julebord og julekonsert

Hjertelig velkommen til NMHs julebord og julekonsert 12. desember. Julebordet starter kl 16 og julekonserten kl. 18. Etter konserten er det mottakelse med bobler, julesnacks og juletregang for dem som vil.  Påmeldingsfristen er onsdag 27. november. Lenke til nettsak med mer detaljer og påmeldingsskjema>>

Strømmetjeneste fra Berlin filharmoniske orkester

Biblioteket vurder abonnement på en ny strømmetjeneste fra Berlin filharmoniske orkester. Digital Concert Hall inneholder konsertopptak, live-streaming, intervjuer, m.m. NMH har gratis tilgang til 8. desember, og inviterer til å teste denne tjenesten. Klikk på denne lenken (digitalconcerthall.com) og registrer deg for å få tilgang (du må bruke en enhet tilkoblet NMHs nettverk). Når du har prøvd ut tjenesten, vil biblioteket gjerne høre hva du synes, så send gjerne tilbakemeldinger til Johan på biblioteket.

Har du snakket med studentene om å reise på utveksling?

Mange studenter trenger å bli minnet på denne muligheten, og ønsker tips og råd fra deg som lærer til å finne de riktige stedene å søke om utveksling. Nå er tiden for å ta denne praten med studentene dine, slik at de rekker å forberede en søknad til fristen 15. februar. I tillegg til de mange avtalene vi har i Europa, er det også mulig å reise på utveksling til Singapore, Cape Town, Los Angeles og Montreal. All informasjon om studentutveksling finner du på nett. Følg lenken. Internasjonalt kontor er også mer enn villig til å svare på spørsmål fra både lærere og studenter.

Alt fra konferansen Unfolding the prosess tilgjenglig i Research Catalogue

Nå kan du finne alle presentasjonene fra konferansen Unfolding the Process i 2015 på plattformen Research Catalogue (RC). Denne publikasjonen markerer også NMHs innsats for å videreutvikle RC-plattformen, initiert av Jonas Howden Sjøvaag, Anders Eggen og Birgitte O. Pollen som en del av arbeidet i RC-prosjektet». Unfolding the Process benytter seg utelukkende av en ny presentasjonsmodul. Modulen lar forfattere presentere multimedialt materiale, og er et skritt videre på veien mot en moderne presentasjonsplattform for kunstnerisk utviklingsarbeid.

Bli med på ny konferanse om studenter som forskende musikere

LATIMPE, som drives av CEMPE i samarbeid med AEC, arrangerer en ny konferanse i Wien 13.-14. mai 2020. Konferansen har tittelen Students as researching artists – music, technology and musicianship og skal ha prosjektbeskrivelser fra lærere, presentasjon av studentstyrte prosjekter, forskning og konsertforedrag. Følg lenken og send inn abstract. Frist er 10. desember.

Friklassisk – improvisasjonsseminar for strykere og blåsere

Geir Lysne og CEMPE inviterer musikkstudenter og orkestermusikere til å utforske friklassisk improvisasjon i ensemble! Har du noen studenter dette kan passe for? Spre det glade budskap og les mer på cempe.no. Seminaret er gratis, og CEMPE støtter reise og opphold for deltakerne. Søknadsfrist er 15. desember.

Ledige stillinger

Ph.d.-stipendiater i kunstnerisk utviklingsarbeid   – prekvalifisering.
Søknadsfrist: 1. desember.
Førsteamanuensiser i sang, klaver og orgel. Søknadsfrist: 8. desember.
Stipendiatstillinger i det vitenskapelige ph.d.-programmet.
Søknadsfrist: 1. februar 2020.
Gå til ledige stillinger>>

Vi gratulerer

Ann-Helen Moen som fyller 50 år
29. november.
Lars Anders Tomter som fyller 60 år
30. november.
Håkon Kvidal som fyller 50 år
30. november.

Meld inn til IT hvilke digitale løsninger du bruker på NMH

IT-drift ønsker å kartlegge alle systemer og digitale løsninger som brukes i NMH-regi. Har du tatt i bruk (eller tenker å ta i bruk) en digital løsning på egen initiativ så ønsker IT-drift å vite om det. Meld inn hva systemet heter til it@nmh.no.

Diskutere styresaker?

Ansattrepresentantene i styret er tilgjengelige for å diskutere styresaker mandag 2. desember kl. 11.30–12.30 på personalrommet. Av viktige saker denne gangen er faglig stillingsplan – overordnede prinsipper som skal endelig bestemmes, og ikke minst budsjett for 2020. Styremøtet er torsdag 5. desember kl. 12.30 for dem som ønsker å være tilstede.

Lønn og honorar for diverse oppdrag

Det er gjort revisjon av satsene NMH benytter ved ulike oppdrag. For eksempel hvordan man beregner satser for en som delta i et FoU-prosjekt, men som ikke har FoU i stillingen. Se en oppdatert oversikt over satsene på nettsidene>>

Ta med koppen tilbake

Det har i lang tid manglet et stort antall kaffekopper på kjøkkenet i administrasjonen. For to uker siden ble det kjøpt inn 50 nye kopper. Koppene hører til kjøkkenet og skal kunne brukes av alle. Tar du med deg en hvit nøytral kopp ut av administrasjonen i 3. etasje, ta den med tilbake og sett den i oppvaskmaskinen.

Åpningstider i jula

Åpningstidene er oppdatert på «Kontakt oss»-siden på nett.

Neste Etter noter kommer 29. november.

Neste Etter noter kommer fredag 30. november.

Etter noter er Musikkhøgskolens interne nyhetsbrev for ansatte.
Etter noter kommer ut hver 14 dag. Mange av sakene er notiser du kan lese mer om på Musikkhøgskolens interne nettsider.
Tips til saker til nett og Etter noter kan du sende til kommunikasjonsseksjonen.