Sjekkliste for studiestart

Det er mye å huske på når du er ny student. Følg denne sjekklisten nøye og gjør deg kjent med dine plikter som student for å sørge for at studieløpet ditt går som planlagt.

Sjekkliste for studiestart

1. Hent brukernavn og passord

Du trenger NMH-brukernavn og passord (også kalt FEIDE-passord). Dette bruker du for å logge deg inn på Musikkhøgskolens (NMH) ulike tjenester.

Les om hvordan du henter brukernavn og passord.

2. Betal semesteravgiften

Logg deg inn på Studentweb og sjekk at adresse, telefonnummer og e-postadresse er korrekt.

Selv om betalingsfristen er satt til september bør du betale denne før du starter på Musikkhøgskolen. Du vil ikke få utdelt adgangskort til skolen før denne er betalt og du har semesterregistrer deg. Det kan ta noen dager før betalingen er bekreftet.

3. Fullfør semesterregistreringen (mulighet for å semesterregistrere seg åpner i juli)

Du melder deg opp til undervisning og eksamen ved å semesterregistrere deg. Dette må gjøres hvert semester du studerer. Det er ditt eget ansvar å følge med på at du gjør det som står i din studieplan, slik at du får fullføre studiet og oppnå graden din. Husk også at hvis du ikke tar nok studiepoeng hvert år, får dette konsekvenser for lånet ditt i Lånekassen.

Du får ikke studentkort/adgangskort eller utbetalt lån før du har gjennomført punkt 1-3.

4. Hent semesterbevis

Semesterkvitteringen finnes nå som appen Studentbevis.

Du kan bestille papirkvittering på Studentweb hvis du trenger dette. Adgangskort og semesterbevis utgjør til sammen den dokumentasjonen du trenger for å vise at du er aktiv student.

5. Studielån (Lånekassen)

Dersom du har søkt om studielån fra Lånekassen, vil dette bli overført til din konto etter at semesteravgift er betalt og semesterregistrering fullført. Da får Lånekassen en kvitteringsmelding om at du er aktiv student ved Musikkhøgskolen (NMH). Studielån blir ikke utbetalt før de har mottatt denne kvitteringen.

6. Sett opp din personlige NMH e-postkonto

Du vil motta viktig informasjon angående dine studier på din personlige NMH e-postkonto. Dette vil være den primære kommunikasjonskanalen fra NMH til deg, og det er ditt ansvar for å følge med på denne e-posten. For å få tilgang til e-posten må du ha et brukernavn og passord (se punkt 1).

Sett opp en videresending eller sync e-post til smarttelefonen din.

7. Hent ditt studentkort/adgangskort

Adgangskort får du laget på Musikkhøgskolen. Du vil ikke kunne motta adgangskort før du har betalt semesteravgift og fullført semesterregistreringen din. Det lønner seg å gjøre dette før semesteret starter slik at du kan få adgangskort med en gang du kommer til NMH i august.

Slik skaffer du studentkort / adgangskort.

8. Sjekk timeplanen din (TimeEdit)

I hovedmenyen finner du en hurtiglink til TimeEdit, som inneholder din timeplan og mulighet for rombooking. Søk på ditt eget navn, et bestemt emne eller rom.

For hjelp til å finne din timeplan, se veileder her.

9. Søk på valgemner (gjelder ikke førsteårsstudenter på bachelor)

Trenger du valgemner i år? Valgemner der det er ledige plasser vil bli lagt ut på restetorget i august. Fristen for å søke valgemner på restetorget er i slutten av august (eksakt dato blir publisert).

10. Finn din hovedinstrumentlærer, veileder, bruksinstrumentlærer og akkompagnatør

Individuell undervisning og veiledning kommer ikke opp i din timeplan. Disse timene må du selv avtale med de lærerne det gjelder.

Søk på ditt navn og så vil du finne en oversikt over hvilke lærere du må gjøre avtaler med. Timeavtaler for individuell undervisning gjøres mandag 26. august fra klokken 15:30. 


Spørsmål?

For spørsmål eller veiledning om semesterregistrering, kontakt studweb@nmh.no.

Sist oppdatert: 30. juni 2019