SUT 2019

Friskt blod i Studentutvalget

De gamle takker for seg, og valgresultatet er klart. Fra høsten 2019 består SUT av en helt ny gruppe studenter.

Etter et år som studentleder, går kontrabassist Sverker Rundqvist av. Han fortsetter videre i Studieutvalget og går og inn i Høgskolestyret. Det er pedagogikkstudent og trompetist Elin Nilsen som tar over lederrollen i SUT. 

Studentenes stemme

Hvorfor stilte du til valg?

– For at alle skal føle seg sett og ivaretatt, også de som ikke blir hørt vanligvis. Studentengasjement er viktig, og SUT skal være studentenes stemme. Jeg vil være med å opplyse, og gjøre studentene i stand til å vurdere studiet sitt kritisk.

– Hun har spesielt et brennende engasjement for pedagogikkstudiet, skyter Rundqvist inn.

Har du noen tips fra leder til leder?

– Ikke føl deg presset til å gjøre store, utadvendte ting eller bevise at SUT er viktig. Jeg tror folk vet om oss, og at vi gjør en bra jobb. Stol på din egen intuisjon og det du mener er viktig. Snakk med folk.

Avtroppende SUT-leder Sverker Rundqvist og nyvalgte Elin Nilsen

Samarbeid og ambisjoner

Hele to klassiske gitarister har funnet veien inn i SUT dette valget – økonomiansvarlig Jonas Hald og nestleder Tomas Nannestad. Jazz-sanger Sanyu Nsubuga, akkordeonist Maren Nyland Johansen og cellist Live Smidt er medlemmer. Ikke alle kjenner hverandre fra før, men Nsubuga har tro på et godt samarbeid, kanskje med en sosial aktivitet som kick-off.

– Hold øyne og ører åpne!

Sverker Rundqvist

Hva slags ambisjoner har dere?

– Vi vil få til mer samtale om hva de ulike studentene gjør. Skape tettere samhold mellom linjene, sier Hald. 

– Hold øyne og ører åpne, og følg godt med på hva studentene snakker om i kantina, er siste ord fra studentlederen til et helt nytt SUT.
 

Sist oppdatert: 31. mai 2019