ECF 2020 Cork Mayors recept.jpg

Deltakerne foran Rådhuset hvor ordføreren i Cork tok imot. Foto: Andreas Sønning.

På intensivkurs i Cork

Fire studenter deltok i januar i et tverrfaglig intensivkurs i innovasjon og entreprenørskap i Cork.

Kurset var arrangert av det europeiske Erasmus-nettverket ECF, som står for European Creative Futures. Årlig inviterer nettverket studenter fra alle utdanningsinstitusjonene til et intensivt program viet innovasjon og entreprenørskap. I tillegg til NMH består ECF av Cork Institute for Technology (CIT), Lahti University for Applied Science (LUAS), Solent Southampton University (SSU) og University of Applied Sciences Utrecht (HU).

– Vi lærte mye om å utvikle nye ideer, og alt vi må tenke på for å få dem realisert.

Deltaker

Andreas Sønning leder prosjektet på NMH, og han hadde med seg fire studenter som har valgt ECF på NMH. På valgemnet ECF hvor studentene skal delta på et intensivt kurs på en av medlemsinstitusjonene. Kurset, kalt «Intensive Project» (IP) inneholder forelesninger, oppgavearbeid og praktisk tverrfaglig samarbeid. Sangerne Eline Korbi og Birte Slettevoll og gitaristene Verena Merstallinger og Inga Stenøien var med i januar. De avsluttet oppholdet med en konsert sammen med pianisten Georgina Cassidy fra Cork School of music.

– Å tenke utenfor boksen har åpnet øynene mine for flere muligheter.

Deltaker

Les også

European Creative Futures forsidebilde
Klangen av innovasjon

Man kan være solist på scenen, men ikke i oppbyggingen av sin egen musikalske karriere. Det var et av hovedbudskapene da lærere og studenter fra European Creative Futures-nettverket samlet seg til seminar om entreprenørskap på Musikkhøgskolen.

andreas_sonning-1_f-Brian-Olguin_web2000.jpg
Musikalsk entreprenørskap

Torsdag 25. januar samles lærere og fagfolk fra inn- og utland på NMH for å diskutere hvordan høyere musikkundervisning kan møte kravet fra arbeidsmarkedet.

Les om prosjektet

utenfor
Fagseminar om musikalsk entreprenørskap

Hvordan kan høyere musikkundervisning bedre tilpasses kravet fra arbeidsmarkedet? Dette var tema da lærere og fagfolk deltok på CEMPE og ECFs fagseminar om musikalsk entreprenørskap.

Sist oppdatert: 10. februar 2020