Hammerseth, Sollie og Fredheim
Kristin Hammerseth, Wilhelm A. Leinslie Sollie og Margrethe Fredheim på stipendutdeling 12. mars 2015.

Kristin Hammerseth får nytt Tysklandsstipend

Det har bare skjedd én gang tidligere at noen får DEA-stipendet to ganger. I tillegg fikk to tidligere NMH-studenter stipend for videre studier i Tyskland. 

DEA Norge deler årlig ut et stipend for å støtte norske utøvende musikkstudenter i Tyskland i samarbeid med Stifterverband für die Deutsche Wissenschaft. Stipendprogrammet skal bidra til å videreføre og styrke kulturelle og akademiske bånd mellom Norge og Tyskland, spesielt innen klassisk musikk.

Studerer fløyte i Tyskland

Kristin har vært et halvår i München allerede. Hun kombinerer nå undervisningen sin der med avslutningen av bachelorstudiet med fløyte som hovedinstrument ved NMH hos professorene Tom Ottar Andreassen og Per Flemstrøm.

- Det har vært kjempebra! Jeg bodde i München i et halvt år mens jeg studerte ved Hochschule für Musik und Theater hos professor Philippe Boucly. Underveis i oppholdet var jeg så heldig å bli tilbudt videre studier i Bouclys klasse, noe jeg selvfølgelig takket ja til. Etter oppholdet i Tyskland er jeg motivert til å fortsette å oppsøke musikkmiljøer med andre ambisiøse musikere.

Stort talent

Fra juryen omtales Kristin som et stort talent med muligheter for en stor solokarriere dersom hun fortsetter utviklingen. Juryleder Harald Herresthal roser henne for god teknikk og musikalitet:

- Hun har en høyt utviklet teknikk og en klang og naturlig musikalitet som gjør henne i stand til å gjøre interessante tolkninger av fløytelitteraturens mesterverker. Hun har allerede vært solist med flere norske orkestre og ensembler.

Flere NMH-studenter

Wilhelm A. Leinslie Sollie og Margrethe Fredheim får også stipendet i år. Begge avsluttet studiene sine ved NMH våren 2014 og vil bruke stipendet til videre fordypning på sine instrumenter, henholdsvis orgel og sang. Margrethe skal studere ved Lyric Opera Studio Weimar mens Wilhelm studerer ved Hochschule für Musik und Theater i Leipzig. 

Sist oppdatert: 13. mars 2015