Ny bok om å tolke musikk

Morten Carlsen og Henrik Holm lanserer sin nye bok, Å tolke musikk, på Norges musikkhøgskole torsdag 19. oktober, kl. 15.30. Stedet er Fellesrommet.

Carlsen og Holms bok handler om veien fra notetekst til publikum, der de på en lettfattelig måte forklarer betydningen av musikalsk hermeneutikk; hvorfor det er viktig å tolke musikken på sin egen måte.

Forfatterne hevder at det er lettere å utøve og fremføre - til glede for seg selv og publikum, når man blir bevisst hva slags musikalsk uttrykk man ønsker å få frem. Man må ikke være teknisk perfekt før man finner sin originalitet. Man skal ha respekt for tradisjon og musikkforståelse, men man må samtidig finne sitt særpreg.

Med denne boken ønsker Holm og Carlsen å oppmuntre musikkstudenter til å tolke friere. Og de ønsker å gi profesjonelle utøvere anledning til å reflektere over egen fortolkning, fordi det kan gi ny næring i en hverdag som ofte blir preget av rutine.

Om Carlsen og Holm

Morten Carlsen er professor i bratsj ved Norges musikkhøgskole og er gjesteforeleser ved musikkhøgskolene i Wien og Paris.

Henrik Holm er utdannet musiker, teolog og filosof fra kunstuniversitetet og Humboldt-universitetet i Berlin. Han disputerte ved NMH 26. september med avhandlingen Musikkens Logos. Et hermeneutisk forsøk over Wilhelm Furtwänglers interpretasjonskunst.

Sist oppdatert: 9. oktober 2017