Trening-studenter-menighetsfak1-f-Milad-Gholami__0650.jpg

Nytt lavterskel treningstilbud for NMH-studenter

Nå kan NMH-studenter bruke gymsalen og treningsrommet to ganger i uka hos naboen MF. Tilbudet er gratis, og en del av prosjektet «musikerhelse».

Musikkhøgskolen er i full gang med pilotprosjektet «musikerhelse», som har som mål å forebygge belastningsskader. Prorektor Hilde Ringlund har tatt initiativet til en avtale som gjør Menighetsfakultets fasiliteter tilgjengelige for NMH-studenter. Nå oppfordrer flere av lærerne på Musikkhøgskolen til mer bevegelse.

Moro!

– Trening skal ikke være repeterende, det skal være moro! Målet skal være at når du er ferdig, har du lyst til å trene i morgen også, sier førsteamanuensis i komposisjon, Rune Rebne. Han står opp tidlig og trener et kvarter hver eneste morgen.

– Trening skal være moro, sier komponist og hopper Rune Rebne.

Forebygge belastningsskader

Tromboneprofessor Jonas Bylund har brukt yoga i undervisningen i tjue år. Han påpeker hvor viktig det er for musikere å forebygge belastningsskader, enten det gjelder lepper, fingre eller stemme.

Professor i jazz-sang, Live Maria Roggen, sier seg enig: – Kroppen husker det du lærer når du er ung. De erfaringene du gjør deg nå, kan du ta frem igjen når du er i førtiårene og kanskje opplever motstand.

Tilbudet

Fra februar blir gymsalen og treningsrommet på Menighetsfakultetet reservert for musikkhøgskolestudenter hver mandag og torsdag fra klokken 17 til 21. Tilbudet er helt gratis og varer fram til 13. mai i år.

Trene sammen

Studentleder Sverker Rundqvist forteller at det kommer til å bli organiserte aktiviteter, men oppfordrer også studentene til å ta kontakt hvis de ønsker å ta initiativet til noe selv, være seg gruppetimer eller et slag stikkball.

Ta ansvar for felles trening

Dersom du kunne tenke deg å ta med en gjeng for å spill fotball, bandy, trene yoga, danse eller annet, send en e-post til musikerhelse@nmh.no

Noen ansatte har også allerede meldt seg til å lede fellestrening. Solveig Christensen vil lede «Friskis-og svettis-trening», Bjørn Løken vil ha yoga og Rune Rebne bil ha introduksjonstimer i styrkerommet.

Oversikt over treningstidene og noen allerede avtalte aktiviteter finner du her>>

Lavterskel-øvelser i øverommene

I tillegg til fasilitetene på Meninghetsfakultetet, er det satt opp håndmerker på veggene i noen av øverommene i femteetasje. Der kan studentene gjøre enkle øvelser innimellom spilleøktene.

–  Man må ikke glemme at jo bedre man restituerer seg, jo mer kan man øve, oppsummerer fiolinprofessor Peter Herresthal, – og man øver mye bedre dagen etter!

– Jo bedre man restituerer seg, jo mer kan man øve, sier fiolinprofessor Peter Herresthal.

Trening-studenter-menighetsfak1-f-Milad-Gholami__0650.jpg
Treningstilbud på MF

Her er en oversikt over tidene NMH har leid gymsal og styrkerommet på Menighetsfakultetet.

Sist oppdatert: 31. januar 2019