Ratatosk rapporterer fra Portugal

Strykekvartetten Ratatosk har spilt på Harmos-festivalen i Porto og vi vil dele våre opplevelser fra festivalen. 

Ratatosk vant Norges musikkhøgskoles kammermusikkonkurranse 2015, og representerte skolen ved Harmos-festivalen 3.-8. mars. Festivalen er basert i Portos vakre konsertsal Casa da Música, men bringer også musikk ut til distriktene i regionen Braga. Ratatosk var ett av tolv ensembler fra ulike land i Europa, og vi spilte konserter i Casa da Música, rådhuset i Porto og i en katolsk kirke i området Lousada.

Ble tatt godt imot

Festivalen var svært godt organisert. Det var lett å finne øvearealer, og det ble lagt godt til rette for oss rundt alle konserter med backstage-rom og forfriskninger. Vi fikk oppleve tre ganske forskjellige konsertsituasjoner: en tradisjonell kveldskonsert i Casa da Música, lunsjkonsert i rådhuset med publikum som kom og gikk når de ville, og en mer intim kirkekonsert i distriktet. Vi ble tatt vel imot på samtlige konserter, og møtt med takknemlighet og begeistring.

Utvekslet erfaringer

Vi opplevde også inspirerende konserter med de andre gruppene som deltok på festivalen, og det var givende å dele erfaringer og idéer med andre dyktige kammermusikere. Det ble servert spennende lokale matretter, og vi måtte selvsagt også prøve lokal portvin. Mesteparten av fritiden gikk til øving, men vi rakk en tur innom Portos historiske sentrum, Ribeira, et vakkert havneområde som er inkludert i UNESCOs Verdensarvliste.

Vi sitter igjen med gode konsertopplevelser, viktig konserterfaring og et godt inntrykk av byen Porto, Harmos-festivalen og det portugisiske publikum. Særlig det å bringe kammermusikken ut i distriktene er et svært viktig arbeid, og vi setter stor pris på å ha fått være en del av en så godt organisert festival med hjelpsomme og engasjerte medarbeidere og dyktige, unge kammermusikere fra hele Europa.

Ratatosk er:
Lars Magnus Steinum – fiolin
Matias Särkelä Jentoft – fiolin
Jakob Dingstad –bratsj
Ivan Valentin Roald – cello 

Ratatosk på tur

Klikk for store bilder. 

  • Ratatosk på grønn scene
  • Ratatosk spiller
  • Ratatosk hilser på publikum
  • Utsikt i Porto
  • Ratatosk selfie
Sist oppdatert: 18. mars 2015