Gitarlærerkonferansen 20. - 21. april 2018

To dager med presentasjoner, foredrag, konserter og sosial samvær. Parallelt med konferansen går DE UNGES GITARFESTIVAL av stabelen 19. - 22. april med konserter og mesterklasser (se nederst på siden).

Når:
Fra fredag 20. april kl. 10.30 til lørdag 21. april kl. 17.00

Hvor:
Levinsalen, Norges musikkhøgskole, Slemdalsveien 11, Oslo

Pris:
Alt 1: kr 1.800,- for begge dager inkl. lunsjer, kaffepauser og konferansekonserter.
Alt 2: kr 1.900,- for konferanse (som over) + arrangementer under De Unges Gitarfestival.

Felles middag fredag: kr. 440,- i tillegg (frivillig).

Målgruppe:
Primært klassiske gitarpedagoger og -utøvere. Kurset er ikke studiepoenggivende.

Påmelding

Frist: 13. april 2018
Meld deg på via påmeldingsskjema

Påmeldingen er bindende. Dvs at dersom du melder deg av etter påmeldingsfristen, vil du bli fakturert for hele kursavgiften.

Dersom du ønsker å delta på felles middag fredag kveld, koster dette kr. 440,- i tillegg. Du kan melde deg på middagen i påmeldingsskjemaet.

Om programmet og bidragsyterne

«De fem nøkkelkompetansene - nye utfordringer»
Den nye rammeplanen for kulturskolen fokuserer på de fem nøkkelkompetansene øve, framføre, høre, lese og lage. Hvordan integrerer vi disse ulike temaene i vår faste gitarundervisning? Hvilken metodikk bruker vi? Det finnes lite litteratur om dette, og tradisjonelle gitarskoler er til hjelp bare i begrenset grad. Så, hva gjør vi?
Dette blir et viktig emne på årets konferanse, og gjennom gruppearbeid diskuterer vi ideer og erfaringer som kan hjelpe oss til å ivareta disse temaene i undervisningen. Målet er at vi i fellesskap kan finne metoder som vil bidra til mer varierte, lærerike og morsomme gitartimer og gode øveøkter for elevene hjemme.


«Gitarundervisning i Finland»
Mange har sikkert lagt merke til at Finland gjennom årene har fostret mange gitarister på et meget høyt nivå. Hva gjør de for å oppnå dette? Den finske gitaristen Janne Malinen som i tillegg til en aktiv konsertkarriere har bakgrunn både fra musikkskoler og som metodikklærer ved Sibeliuas-akademiet, vil fortelle og vise hvordan de arbeider med gitaropplæringen i vårt nordiske broderland.


«Om å arbeide med TUP-elever»
Gjennom TUP-programmet tilbyr de høyere musikkutdanningsinstitusjonene i Oslo, Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger og Kristiansand undervisning til «ungdom som er kommet spesielt langt på sitt instrument.» På NMH har vi hatt dette tilbudet på gitar i en årrekke, og noen av våre ypperste studenter har bakgrunn derfra. Petter Richter har hatt hovedansvaret for TUP-undervisningen her i flere år, og han vil snakke om hvilke muligheter og utfordringer dette tilbudet medfører.


«Var alt så mye bedre før? (Eriks historiske hjørne)»
Etter 45 år (!) i førersetet som lærer ved NMH, takker Erik Stenstadvold av til sommeren. Han vil mimre litt om oppturer og nedturer gjennom et langt yrkesliv og kan selvsagt heller ikke la være å trekke paralleller til situasjonen for gitaristene på 1800-tallet – her blir det både morsomme anekdoter og alvorlige historier.

Konferansekonsertene

Fredag kveld spiller den finske gitaristen Janne Malinen. Han er en av de mange svært dyktige unge gitarister i Finland i dag. Sjekk ham ut på YouTube!
 
Lørdag ettermiddag er det kammerkonsert der Sondre Høymer og Tormund Blikra Vea (diplom- og masterstudent ved NMH) fremfører Rodrigos «Concierto Madrigal» med Aage Meyer som dirigent. I tillegg spiller Høymer og Vea duetter av J.K. Mertz på historiske instrumenter, og Trio Exac fremfører musikk av Dvorak, Weiss og de Falla. Denne konserten inngår også i programmet til De Unges Gitarfestival.
 
Se nederst for oversikt over alle konsertene under konferansen og festivalen.


Annet:

Gitarutstilling
Hanno Kiehl og Yngvar Thomassen vil vise sine gitarer.

Generalforsamling Forening for klassisk gitar i Norge
På slutten av konferansen vil det bli avholdt generalforsamling i Forening for klassisk gitar i Norge (Facebookside).

Overnatting

Musikkhøgskolen har en avtale med Thon Hotel Gyldenløve (Bogstadveien 20) om rom for kr 1115,- for standardrom inkl. frokost (1 pers) ved bestilling innen 23. mars. Bestilling til hotellet MÅ gjøres pr e-post (ikke via internett eller telefon) til gyldenlove.booking@thonhotels.no og ved å oppgi referansenummer 190418NORG

Cochs Pensjonat og Ellingsens Pensjonat kan tilby noe rimligere priser til en noe enklere standard.

 

De unges gitarfestival 19.-22. april:

Det er ingen hemmelighet at NMH for tiden har et knippe fremragende gitarstudenter som har utmerket seg på den internasjonale arena. Disse aktive studentene har tatt initiativ til en egen festival på Musikkhøgskolen parallelt med gitarkonferansen. I tillegg til diverse konserter (bl.a. med diplomstudent Kristina Vårlid torsdag kveld), blir det mesterklasser der unge gitarelever fra kulturskoler, folkehøgskoler og videregående vil få anledning til å lære av disse erfarne studentene. Festivalen avsluttes søndag formiddag med en konkurranse (frivillig!) for unge gitarelever og en påfølgende elev- og prisvinnerkosnert.

Deltakerne på gitarkonferansen oppfordres til å ta med elever som vil delta på festivalen! Se festivalsiden for mer informasjon og påmelding.

 

Konserter under festivalen/konferansen:

  • Torsdag 19. april kl. 19.00: Kristina Vårlid
  • Fredag 20. april kl. 19.00: den finske gitaristen Janne Malinen («Konferansekonserten»)
  • Lørdag 21. april kl. 15.00:
    • J. Rodrigo, «Concierto Madrigal» med Sondre Høymer og Tormund Blikra Vea som solister; dirigent Aage Meyer.
    • Duetter av J.K. Mertz på historiske instrumenter med Høymer og Vea
    • Musikk av Dvorak, Weiss og De Falla med Trio Exac
  • Søndag 22. april kl. 13.00.: Elev- og prisvinnerkonsert.

 

Spørsmål?

imported-image

Åse Karin Hjelen

Rådgiver
Studie- og FoU-seksjonen
Sist oppdatert: 17. november 2017