AVLYST: Gitarlærerkonferansen 2020 (27.- 28. mars)

Internasjonalt anerkjente gitarist og pedagog Stefan Schmidt er hovedgjest på årets gitarlærerkonferanse. Man vil også få høre Ignacio Rodes spille konsert og møte Eva Beneke, Otto Tollonen og Runar Kjeldsberg under spennende foredrag på gitarlærerkonfernasen 2020. 

Når: Fra fredag 27. mars kl. 09.30 til lørdag 28. mars kl. 20.00 (AVLYST!)

Hvor: Levinsalen, Norges musikkhøgskole, Slemdalsveien 11, Oslo

Språk: Engelsk, tysk og norsk

Pris: Kr 1500,- for begge dager inkl. lunsj og kaffepauser. Konferansemiddag fredag kveld kommer i tillegg og faktureres sammen med deltakeravgift. Du melder deg på middagen i påmeldingsskjemaet. 

Påmeldingsfrist: 20. mars 2020

Påmelding: Trykk her for å melde deg på Gitarlærerkonferansen 2020

Påmeldingen er bindende. Dvs at dersom du melder deg av etter påmeldingsfristen, vil du bli fakturert for hele kursavgiften

Målgruppe: Primært klassiske gitarpedagoger og -utøvere. Kurset er ikke studiepoenggivende.

Om programmet

Stefan Schmidt har fostret mange unge gitartalent og er en internasjonalt anerkjent pedagog. Hans presentasjoner fokuserer på egenutviklede teknikker og forklarer hvordan læringsprosesser kan optimaliseres. Han vil blandt annet være innom tema som:

  • støttende læring
  • nonverbal kommunikasjon
  • når, hvordan og hvorfor gi aktiv støtte i undervisningen 
  • tilpasset undervisning til ulike læringstyper
  • hvordan inkludere elevers familie
  • mål for instrumantalundervisning
  • effektiv teknisk og musikalsk trening.

Trykk her for detaljert program: Gitarlærerkonferansen 2020 

Bidragsyterne:

Stefan Schmidt - en av nåtidens mest etablerte klassiske gitarlærere. Han har utviklet innovative konsept for arbeid med unge barn og videreutvikling av talentfulle studenter. Han er utdannet ved Frankfurt University of Music and Performing Arts under Stephan Werner (1987-91) og professor Michael Teuchert (1991-94). Han har gjentatte ganger lykkes med å få elevene sine til tops i nasjonale og internasjonale musikkkonkuranser. Stefan Schmidt er også kunstnerisk direktør for Focus Gitarre Festival i Friedberg, Bavaria. Han underviser i gitardidaktikk,- og metodologi  ved Augsburg University’s Leopold Mozart Centre. I 2015 mottok han en prestisjefull annerkjennelse „Friedberger Flügel“ for hans kunstenriske og pedagogiske aktiviteter.
 
Ignacio Rodes - Førsteprisvinner av fem internasjonale konkuranser, inkludert prestisjefulle ‘Andrés Segovia’, ‘Francisco Tárrega’ og ‘José Ramirez’, Ignacio Rodes blir sett på som en av de beste gitarister og lærere fra hans generasjon. Han har vært soloist med flere anerkjente orkester og har avholdt mesterklasser ved musikkkonsrevatorier verden over. 

Runar Kjeldsberg - norsk klassisk gitarist 

Eva Beneke - førsteamanuensis på Norges musikkhøgskole 

Otto Tolonen - professor i gitar på Norges musikkhøgskole

Petter Richter - førsteamanuensis på Norges musikkhøgskole

Gitarutstilling under konferansen: 

Yngvar Thomassen- Norge 

Keijo Korelin - Finland 

Generalforsamling Forening for klassisk gitar i Norge
På slutten av konferansen vil det bli avholdt generalforsamling i Forening for klassisk gitar i Norge (Facebookside).

Guitar Nordic Youth Festival 25 - 29 mars 2020: 

Festivalen for unge gitarister arrangeres på NMH parallelt med gitarlærerkonferansen. Det blir mesterklasser der unge gitarelever fra kulturskoler, folkehøgskoler og videregående vil få anledning til å lære av erfarne studenter. Festivalen avsluttes søndag formiddag med en konkurranse (frivillig) for unge gitarelever med en påfølgende elev- og prisvinnerkonsert.Konserter og konkuransen er åpen for alle inntereserte. Deltakerne på gitarkonferansen oppfordres til å ta med elever som vil delta på festivalen! 

Se festivalsiden for mer informasjon, program og påmelding!

Sist oppdatert: 21. oktober 2019