Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Diplom­stu­di­et i utøving

En gutt spiller fele.

Studiet retter seg mot spesielt talentfulle musikere som sikter mot en profesjonell solist- eller kammermusikkarriere. Velger du denne muligheten, er du i toppsjiktet av norsk og internasjonalt musikkliv.

Det blir ikke tatt opp nye studenter til dette studiet i 2023.


Du vil over to år få en unik mulighet til å fordype deg i egen utvikling på instrumentet ditt med støtte fra profesjonelle lærere og veiledere fra Musikkhøgskolens internasjonale nettverk. Du vil også få mulighet til å avholde eksamenskonsert med orkester.

Hvis du allerede er på et høyt nivå på ditt instrument, kan dette være en mulighet for deg. Det er også mulig å søke som kammergruppe hvis dere allerede er et etablert ensemble.

Utbyttet av studiet ligger i en tett oppfølging fra lærere og relevante fagmiljøer ved Musikkhøgskolen. Du får tid og gode faglige ressurser til å fordype deg i ditt solistiske arbeid.

Spiller du et orkesterinstrument har du mulighet til å søke om praksisplass i Oslo-Filharmonien eller Det Norske Kammerorkester. Det er knyttet et stipend til denne ordningen.

Etter endt studium

Etter endt studium har du en mastergrad og er i stand til å satse videre som solist både nasjonalt og internasjonalt. Gjennom diplomstudiet får du et nettverk du kan videreutvikle og et musikkfaglig springbrett som kan ta deg et steg videre på din karrierevei.

Hvorfor Musikkhøgskolen? En annerledes utdanning

Tegning av en gjeng med studenter som spiller på ulike instrumenter.

Fagmiljøer

Artikler relevante

Konserter Kommende

Publisert: 13. mar. 2020 — Oppdatert: 6. des. 2022