NMH-2013-1-3659.jpg

Diplomstudiet i utøving

Normert studietid

2 år (120 studiepoeng)

Undervisningsspråk

Norsk eller engelsk

Søknadsfrist

15. desember. SøknadsWeb åpner 1. november.

Søknadsprosess og opptaksprøver

Kort om studiet

Diplomstudiet i utøving retter seg mot spesielt talentfulle musikere som ønsker å videreutvikle sin solistiske eller kammermusikalske virksomhet mot et svært høyt nivå. Studiet tilbys innen to retninger; solistisk rettet studium og kammermusikalsk rettet studium. Kun etablerte ensembler kan søke om opptak til kammermusikalsk retning. De som tas opp skal kunne presenteres som solist eller ensemble på et internasjonalt nivå etter to års studier.

Diplomarbeidet avsluttes ved en kunstnerisk sluttpresentasjon som normalt avholdes som en solokonsert med orkester eller som en kammermusikalsk konsert med det faste ensemblet.

Studenter på orkesterinstrumenter har mulighet til å søke om å få praksisplass i Oslo-Filharmonien eller Det Norske Kammerorkester. Det er knyttet et stipend til denne ordningen. Stipendet er på kr. 10.000,-  per prosjekt, i alt kr. 60.000,- per år.

Studiet fører frem til en mastergrad i musikk. Det vil også kunne danne grunnlag for opptak til doktorgradsprogram og stipendprogrammet for kunstnerisk utviklingsarbeid.

Studieplan for diplomstudiet i utøving (startkull 2019)

Opptakskrav

For opptak kreves bachelorgrad i musikk eller tilsvarende utdanning, med minimum 80 studiepoeng utøvende musikkfag. I tillegg til de formelle opptakskravene gjennomføres opptaksprøver. Det er et svært begrenset antall studieplasser.

Søknadsprosess og opptaksprøver for Diplomstudiet i utøving

Kontakt

Finner du ikke svar på dine spørsmål om søknadsprosess og opptaksprøver?

Kontakt: opptak@nmh.no

T. +47 23 36 70 00 (Telefontid 12.00-15.00 mandag-fredag)

Har du spørsmål til det faglige innholdet i studiet eller opptaksprøven, kan du ta kontakt med studieleder for programmet:

imported-image

Kjell Tore Innervik

Førsteamanuensis

Slagverk

Bass-kasser f Kyrre Lien web.jpg
Fagmiljøer

NMH har Norges største fagmiljø innen musikk. Vi utdanner instrumentalister, sangere, kirkemusikere, dirigenter, komponister, musikkteknologer, pianostemmere, musikkpedagoger og musikkterapeuter. Se filmer og les om aktiviteter, lærere og muligheter.