Om søknad og opptaksprøver

Her kan du få noen gode tips til søknad og opptaksprøvene. Årlig søknadsfrist er 15. mars

Søknad

  1. Fyll ut det elektroniske søknadsskjemaet her 
  2. Etter at du har fylt ut det elektroniske skjemaet får du en e-post med lenke til et nytt skjema du skal fylle ut
  3. Skjemaet må sendes inn innen 1. april sammen med eventuelle noter. Komposisjonssøkere sender inn 1-2 stykker på noter eller lydfil. 

Opptaksprøve

Opptaksprøvene vil foregå i uke 17 og 18.  Nøyaktige datoer sendes ut ca 2 uker i forveien.

Komposisjonssøkere møter til en samtale om egne komposisjoner istedenfor prøvespill.

Om å prøvespille

Du må legge opp et selvvalgt program på 10 - 15 minutter (du får spille 5 - 10 minutter på opptaksprøven). Programmet skal bestå av minst to kontrasterende verk, og du må også være forberedt på å spille skalaer, primavista etc. Du vil prøvespille for en jury som betår av 2-4 personer.

Mange synes prøvespillet er spennende og morsomt, mens noen opplever situasjonen som noe uvant. Blir du nervøs, er det viktig å huske at juryen som sitter og vurderer bare vil ditt beste. Jurymedlemmene har alle vært unge, uerfarne og nervøse på prøvespill selv. De har full forståelse hvis du må begynne på nytt eller bare trenger tid på å konsentrere deg. 

Etter at du har spilt følger en hyggelig samtale med juryen om ditt faglige nivå, utviklingsmuligheter og undervisning. Svar på prøvespillet kommer på e-post til alle søkere i midten av mai måned.

Tips til prøvespill

  • Forbered deg godt. Er du trygg på det du skal spille, vil du også føle deg tryggere i prøvespillsituasjonen.
  • Møt opp i tide! Møter du ikke opp til riktig tid, vil du heller ikke få øverom og i verste fall vil du ikke få prøvespilt.
  • Ta med noter. Selv når du kan noe utenat, kan det være en ekstra trygghet å vite at notene er tilgjengelige ved behov.
  • Slapp av og pust rolig.

Spørsmål om søknad, opptak eller prøvespill?

Kontakt opptakskontoret på opptak@nmh.no

Sist oppdatert: 20. januar 2020