Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Synnøve Brøndbo Plassen (folkesang)

Portrett av Synnøve Brøndbo Plassen

Folkesanger Synnøve Brøndbo Plassen holder eksamenskonsert med både ny og tradisjonell musikk.

Thor Hauknes

Omtale

Synnøve Brøndbo Plassen er en folkemusiker, sanger og pedagog som kommer fra Folldal. Synnøve er en allsidig folkesanger som også spiller både gitar, lyre og litt fele. Hun vokste opp med folkemusikk og gammeldans, men har vært innom mange sjangere i sin musikalske karriere. De siste årene har hun jobbet mest med folkemusikktradisjonene i Folldal, Østerdalen og Nord-Trøndelag. Hun skal begynne på master i utøvende folkemusikk på Musikkhøgskolen til høsten.

På repertoaret har hun alt fra salmetoner og bånsuller til skillingsviser og slåttetralling. Hun har de siste årene hatt Unni Løvlid, Ståle Ytterli, Gro Kjelleberg Solli, Eli Storbekken, Øyonn Groven Myhren og Jarnfrid Kjøk som lærere i vokal folkemusikk – i tillegg har hun hatt Odd Nordstoga, Sidsel Endresen og Gjermund Larsen som lærere og veiledere innen komposisjon og låtskriving. Til høsten er hun aktuell med sitt debutalbum, med slåttetralling fra Folldal.

På Synnøves eksamenskonsert får dere høre både tradisjonell folkemusikk, arrangert folkemusikk og nykomponert musikk. Hun har også med seg Bendik Smedåsgjelten Qvam på gitarer og mandolin. Begge gleder seg til å vise frem musikken sin på Riksscenen.

Publisert: 27. apr. 2021 — Oppdatert: 9. jun. 2021