Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Désirée Paulsen Bakke

Uni­ver­si­tets­lek­tor

Fagseksjon for klaver, akkompagnement, gitar og akkordeon

Biografi

Désirée Paulsen Bakke debuterte i Universitetets Aula i Oslo 1981. Samme år tok hun sin klavereksamen i Hannover ved ”Staatliche Hochschule fur Musik und Theater” etterfulgt av Diplomeksamen ved Norges Musikkhøgskole i 1983. Hun har studert hos Eline Nygaard, Einar Steen-Nøkleberg og Jens Harald Bratlie.

Désirée Paulsen Bakke vant 1. pris i Ungdommens Pianomesterskap i 1971 og 1974, og som ung spilte hun med Harmonien i Bergen, Filharmonien i Oslo og Fredrikstad Byorkester. Hun har mottatt Rikskonsertenes Débutsøtte, Klæstads legat, Fond for utøvende kunstnere og Norsk Musikkfond. I mange år reiste hun som pianist/akkompagnatør med ulike produksjoner i Rikskonsertenes regi. Hun har undervist klaver ved Toneheim Folkehøgskole, Universitetet i Oslo, Greåker videregående skole og Kulturskolen i Oslo. Ved flere anledninger har hun også vært jurymedlem i musikk-konkurranser.

Désirée Paulsen Bakkes virke som pianist, kammermusiker og akkompagnatør har ført til konserter i Russland, USA, Tyskland, Portugal, Sverige og Norge. I 2007 utga Centaur Records USA, en innspilling med Saida Kafarova og Désirée Paulsen Bakke med verker for to klaver av Rachmaninov og Medtner.

Désirée Paulsen Bakke er ansatt som akkompagnatør ved Norges Musikkhøgskole.

Publikasjoner

  • Russisk, romantisk, sjeldent oppførte musikkverk Desiree Paulsen Bakke 2014
Se alle publikasjoner i Cristin