Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

NMH fortsatt best i Norden

Trommer og liten symball. En av trommene i blått og gult.

Norges musikkhøgskole beholder plassen som nummer åtte blant verdens beste kunstutdanninger. NMH er rangert øverst i Norden.

Årets QS Ranking in Performing Arts kom ut 6. april, og vi forsvarer plassen fra i fjor. I år er vi i tillegg den eneste nordiske musikkhøgskolen blant topp 10.

Et byks i fjor

I fjor gjorde Norges musikkhøgskole et langt byks på rankingen. Tidligere lå vi mellom 35. og 29. plass – før vi i 2021 hoppet hele 21 plasser og kapret en 8. plass. At vi beholder plasseringen også i år, bekrefter at fjorårets oppsving var mer enn et blaff.

En god plassering på QS Ranking brukes gjerne av internasjonale studenter når de bestemmer seg for hvor de vil søke. Derfor kan denne oppmerksomheten ha en positiv effekt på rekrutteringen.

Dette er et resultat av alle ansattes innsats, og det vil jeg takke for.

Astrid Kvalbein, rektor

Takker ansatte

– Jeg er veldig stolt av og glad for denne internasjonale anerkjennelsen, og at vi har beholdt plassen på rankingen, sier rektor Astrid Kvalbein. – Jeg vil understreke at dette er et resultat av alle ansattes innsats, og det vil jeg takke for. Jeg vil også takke tidligere rektor Peter Tornquist, for plasseringen er også et resultat av hans omfattende internasjonale arbeid.

I godt selskap

På toppen av lista troner Royal College of Music i London, Universität für Musik und darstellende Kunst Wien og Juilliard i New York. Og i samme sjikt: Norges musikkhøgskole.

Sibelius-akademiet, som lå på plassen bak NMH i fjor, har falt ned til 22. plass. Musikkonservatoriet i København har hoppet opp til 14. plass, etterfulgt av Musikhögskolan i Stockholm på 15.

Hva er QS ranking?

QS World University Rankings undersøker hvert år verdens universiteter og høgskoler og gir poeng – som en universitetenes Michelin-guide. HES – QS World University Rankings er en årlig rangering som blir publisert av Times Higher Education og Quacquarelli Symonds. Rangeringen er utgitt årlig siden 2004. Blant kriteriene som ligger til grunn for rangeringen veier fagfellevurdering tyngst, og undersøkelsen blir besvart av ledere ved universiteter og i kultursektoren.

Artikler relevante