Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Andrea Lieberknecht (fløyte)

Kollasj av pianist Maduka Uevo og fløytist Andrea Lieberknecht

Fløytedagene åpner med konsert med den tyske fløytisten Andrea Lieberknecht, med musikk av Haydn, Poulenc, Debussy og flere.

Anke Groeger

Program

Franz Joseph Haydn (1732–1809): Sonate nr. 8 i G-dur for fløyte og klaver

 • Allegro moderato
 • Adagio
 • Finale. Presto

Francis Poulenc (1899–1963): Sonate for fløyte og klaver

 • Allegro malinconico
 • Cantilena
 • Presto giocoso

Claude Debussy (1862–1918): Sonate for fiolin og klaver i g-moll (arr. A. Lieberknecht)

 • Allegro vivo
 • Intermède. Fantasque et léger
 • Finale. Très animé

Pause

 • Albert Franz Doppler (1821–1883): Fantasie pastorale hongroise for fløyte og klaver
 • Ludwig van Beethoven (1770–1827) : Romanse nr. 2 i F-dur for fiolin og klaver (arr. A. Lieberknecht)
 • André Caplet (1878–1925): Rêverie et petite valse for fløyte og klaver
 • Frank Martin (1890–1974): Ballade for fløyte og klaver

Medvirkende

 • Andrea Lieberknecht (fløyte)
 • Madoka Ueno (klaver)

Omtale

Andrea Lieberknecht

Andrea Lieberknecht ble født i 1965 i Augsburg. Hun studerte musikk under professor Paul Meisen ved musikkakademiet i München. I 1988, før hun avsluttet studiene, ble hun solistfløytespiller med Münchens radioorkester. Tre år senere fikk hun tilsvarende stilling i det vesttyske radiosymfoniorkesteret i Köln, hvor hun spilte frem til 2002. Som solist og medlem av kammermusikkgruppen ARCIS Quintett og med sin pianist Jan Philip Schulze, har hun vunnet mange nasjonale og internasjonale konkurranser som den internasjonale musikkkonkurransen «Prager Frühling» i 1991, den internasjonale fløytekonkurransen Kobe i 1993, den tyske musikkonkurransen i 1996, ARD-konkurransen, og de internasjonale kammermusikkonkurransene i Colmar, Trapani og Beograd.

Siden den gang har konserter, solokonserter og kammermusikkonserter med kjente musikere tatt henne verden rundt. Hun har spilt solo- og kammermusikkonserter på internasjonale festivaler som Ansbacher Bachwochen, Rheingaufestival, Schleswig-Holstein-Festival, Risør kammermusikkfestival i Norge, i Iida og Hamamatsu i Japan, og Glasbeni September Maribor i Slovenia. Hun inviteres jevnlig til Kammermusikkfestivalen «Spannungen, Musik im Kraftwerk Heimbach», grunnlagt av pianisten Lars Vogt. I løpet av årene 1993 til 1996 var hun dessuten solofløytist på Richard Wagner-festivalen i Bayreuth. I Tyskland har hun holdt fløytekonserter med Köln radiosymfoniorkester, den tyske radiofilarmonien, München-symfonikerne og mange andre. Hun urfremførte dobbeltkonsertene av Bernd Franke (med oboist Christian Wetzel og Darmstadt-filharmonien) og av Olav Berg (med fagottist Dag Jensen og NDR radioorkester i Hannover). Hun har spilt med klarinettisten Sabine Meyer og hennes ensembler på prestisjetunge festivaler som Schubertiade Schwarenberg, Georg Enescu-festivalen i București, Luzern-festivalen og Niedersächsische Musiktage. Hun har laget tallrike CD-innspillinger med solo- og kammermusikk – noen av dem prisvinnende – som dokumenterer hennes allsidige kunstneriske aktivitet.

Andea Lieberknecht er også en lidenskapelig lærer. Fra 1996 til 1999 underviste hun ved musikkakademiet i Köln. Fra 2002 til 2011 var hun fløyteprofessor ved musikkakademiet i Hannover, og i 2011 ble hun fløyteprofessor ved University for Music and Performing Arts i Munchen. Hun er også professor II ved Norges musikkhøgskole. Lieberknecht blir jevnlig spurt om å være jurymedlem ved anerkjente internasjonale fløytekonkurranser, og hun gir mesterklasser i Europa, Japan og Australia.

Madoka Uedo

Pianisten Madoka Ueno ble født i Tokyo, Japan. Etter å ha fullført Musikhochschule München i klassen til Karl Hermann Mrongovius og Begoña Uriarte, spesialiserte hun seg videre ved Mozarteum i Salzburg hvor hun fulgte et kammermusikk- og interpretasjonskurs i lieder. I løpet av studiene jobbet hun som operakorepetitør ved Nürnberg Statsoperaen. Ueano har blitt invitert som offisiell akkompagnatør til internasjonale konkurranser (ARD München, Aeolus m.fl.), og som velkomstpianist på fløytefestivalene til Deutsche Gesellschaft für Flöte, har hun spilt med anerkjente fløytister som Peter-Lukas Graf, Andrea Lieberknecht, Henrik Wiese, Felix Renggli. I 2022 har hun opptrådt i fløyteduo-konserter i Carnegie Hall og Fundación Juan March (Madrid). Ueno har jobbet som akkompagnatør ved Musikhochschule München siden 2011 hvor hun hovedsakelig akkompagnerer fløyteklasser.

Flere konserter

Publisert: 23. jan. 2023 — Oppdatert: 30. jan. 2023