Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Beethovens sonater – alle 32!

-

Klaverseksjonens største satsning – og kanskje første gang i Norge? Velkommen til Beethovens komplette klaversonater.

Helgen 7.–8. november fremfører alle klaverstudentene ved Musikkhøgskolen, i tillegg til noen fra talentutviklingsprogrammet, samt et par ferdige utdannede, tidligere studenter, samtlige av Ludwig van Beethovens 32 klaversonater på to maratonkonserter: lørdag 7. november i Oslo domkirke og søndag 8. november i Vinger kirke på Kongsvinger.

Prosjektet er et ledd i markeringen av 250-årsjubileet for komponistens fødsel – et jubileum som markeres over store deler av verden.

Konsertene blir en kronologisk gjennomgang av komponistens 32 sonater, der man starter med sonate nr. 1 op. 2, og slutter med sonate nr. 32 op. 111. Dette repertoaret er helt sentralt for instrumentet og ofte kalt for pianistenes «Nye testamente» (Bachs Wohltemperierte Klavier er «Det gamle testamente»).

Maratonkonserten(e) ventes å vare rundt 12 timer og er blant de største satsingene i klaveravdelingen noensinne. Det er usikkert om en slik komplett fremførelse av dette livsverket på én kveld er gjort i Norge tidligere, og det blir et spennende møte med 32 unge interpreter med hver sin sonate mellom hendene.

Billettinformasjon og inngang

For å kunne gjennomføre arrangementet på en trygg og forsvarlig måte, har vi satt et maks antall personer som til enhver tid kan oppholde seg i kirkerommet. Dette gir deg som publikummer bedre mulighet til å holde forsvarlig avstand, men fører samtidig med seg en risiko for at arrangementet til ulike tider kan være fullt og at enkelte kan bli bedt om å vente utenfor til det frigjøres flere plasser inne. Kom heller litt tidligere om det er viktig for deg å være inne til gitte tider i løpet av dagen.

Kirken er ikke åpen for vanlige kirkebesøk denne dagen. Alle som skal inn i kirken vil bli regnet som konsertpublikum og må registrere seg med navn, telefonnummer, plassnummer og tidspunkter for ankomst og avreise. Opplysningene vil bli brukt ved en eventuell smittesporing i opptil 10 dager etter besøket.

Mellom hver sonate er vi nødt til å desinfisere tangentene på flygelet. Dette er en ypperlig anledning til å snike seg ut om du skulle være forsynt på Beethoven for denne gang.

Toalettene i domkirken er dessverre stengt.