Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Ding-dong eller dong-ding? En feiring av undring og risikovilje i musikk

-
Arne Nordheims briller på grønn bakgrunn

5. og 6. februar 2020 feirer NordART Arne Nordheims arv med musikk, film, lydkunst og forestillinger skapt gjennom grensesprengende og modige kunstneriske prosesser.

Siv Dolmen

Hva er musikk for ansiktet? Hvordan improvisere med «kreative» maskiner? Hvordan utarter radioteater på scenen med tre slagverkere seg? Hva skjedde egentlig med musikken Nordheim komponerte til den prisvinnende filmen Stella Polaris? Hvordan høres det ut når Anne Marit Jacobsen tolker Jon Fosses lyrikk?

– Mot, personlig mot, tror jeg har vært viktig i det jeg har drevet med. Jeg har faktisk et godt rykte for å være, ja: modig.

Arne Nordheim Aftenposten 20. juni 2006

Program

Utstilling i foajeen på Musikkhøgskolen

Bibliotekarene har satt opp en stand med noter med Arne Nordheims musikk og et monter med blant annet Amanda-prisen som Arne Nordheim vant for musikken til filmen Stella Polaris.

Lyttestasjon og bøker

I foajeen på NMH er det en stand med bøker og lyttestasjon. På PC-en finner du en liten del av Nordheims (1931-2010) elektroniske musikk, remikset av Biosphere (Dag Jenssen) og Deathprod (Helge Sten). Sporene er bearbeidelser av Arne Nordheims verk Colorazione, Solitaire, Warszawa, Polypoly og Pace. Musikken er hentet fra utgivelsen Nordheim Transformed av Biosphere/Deathprod (1998).

Boka "Fra hjertedypet stiger tonens strøm": den unge Arne Nordheim får du fram mot og under arrangementet kjøpt for spesialpris kr 100. Henvend deg i skranken i 3. etasje.

Andre medvirkende: NOTAM, Nanette Nielsen.

Publisert: 7. jul. 2020 — Oppdatert: 24. aug. 2020