Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Ding-dong: Love Your Latency

Kollasj av Michael Duch, Sarah-Jane Summers, Ivar Grydeland og Torben Snekkestad.

Synkronkonsert sammen med Kristiansand, Trondheim og Graz.

May-Irene Aasen, Remi Angeli, Jonas Sjøvaag

Medvirkende

Lindemansalen

  • Sarah-Jane Summers (stryk)
  • Torben Snekkestad (treblås og elektronikk)
  • Ivar Grydeland (steel-gitar)

Kristiansand

  • Jan Bang (live-sampling og elektronikk)

Trondheim

  • Tone Åse (vokal og elektronikk)

Graz

  • Michael Duch (kontrabass)

Omtale

Prosjektet Love Your Latency kobler utøvere sammen over geografiske avstander. Musikerne på scenen i Lindemansalen opptrer sammen med musikere i Trondheim, Kristiansand og Graz i Østerrike. Musikerne blir samlet i samme online virtuelle studio og presenterer det musikalske resultatet i hybrid onsite/online parallelle forestillinger. Samtidig med konserten på Lindemansalen, holdes den samme – eller snarere en variant av den samme – konserten på Kraftverk i Kristiansand. Både publikum og utøvere utfordres av å sjonglere flere versjoner av her-og-nå, og får oss til å stille spørsmål om tilhørighet og oppfatningen av tid i forskjellige aspekter og rom.

Telematisk fremføring er en tradisjon der man spiller musikk sammen over internett. Det som en gang var begrenset til bruk på universiteter utviklet seg til en nøkkelmusikalsk og sosial aktivitet for mange musikere under Covid-nedstengningen. Dagens teknologi tilbyr veldig lav forsinkelse, sammenlignbar med forsinkelsestiden på en stor scene. I stedet for å redusere den til et minimum utforsker det kunstneriske forskningsprosjektet Love Your Latency det kunstneriske potensialet i mer inkluderende, brukervennlig teknologi. Inspirert av glitches, høy forsinkelse og drop-outs fra pandemitiden, etterstreber Love Your Latency å skape et mer fiktivt forestillingsrom, som beskrevet av Lewis (2021): «...en konfrontasjon som ikke er fremmedgjørende på grunn av sitt mislykkede forsøk på å etterligne virkeligheten, men styrkende som en kollektiv konfrontasjon med elastisk tid.»

Prosjektet er et samarbeid mellom CreaTeMe (Centre for Excellence in Education), NMH, NTNU og Kilden teater og konserthus i Kristiansand.

Publisert: 16. feb. 2024 — Oppdatert: 14. mar. 2024