Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Mascha Corman & Mike McCormick's Eidolon

Mascha Corman ser opp, fugleperspektiv

Mascha Corman og Mike McCormick speler duokonsert med improvisasjon og eidolon.

Medverkande

  • Mascha Corman (stemme)
  • Mike McCormick (eidolon)

Omtale

I oktober 2018 spurte vokalist Mascha Corman Mike McCormick om å spele ein duokonsert med improvisert musikk saman med ho i Sveits – men han hadde planlagt å vere i Canada på den tida. Svaret hans var å lage Eidolon, ein algoritmisk generert «score» med lydar og interaktiv lydbehandling, oppretta i programvaren SuperCollider. Den første framføringa av denne duoen var i oktober 2018, og denne konserten vil inneholde mange vidareutviklingar av prosjektet.

Masterstudent Mike McCormick er gitarist, laptoputøvar og komponist frå Yellowknife i Canada. Sjølv om hans primæruttrykk er gjennom musikkframføring, er Miks kreative produksjon frå ei rekke fagområde, inkludert konsept- og performancekunst, elektroakustisk musikk, litteratur frå 1900-talet, og ulike notebaserte og improviserte musikktradisjonar. Hans prosjekt no inkluderer den improviserande trioen Brinicle, den improviserande laptop / saksofonduoen Abelseth/McCormick og komponistorkesteret Ojkos. Les meir på hans eiga heimeside.

Mascha Corman er vokalist og komponist født i Düsseldorf i Tyskland. Ho studerte jazzsong og komposisjon ved Musikkhøgskolen i Köln, samt døvepedagogikk ved Universitetet i Köln. Sidan 2018 har ho fullført masterstudium ved Kunstakademiet i Bern. Cormans komposisjonar og konsept spenner frå moderne jazz, fri improvisasjon og poesi. Ei sterk interesse ligg i å utforske potensialet i stemma. Som komponist, songar og vokalist har ho deltatt i fleire tverrfaglege prosjekt, og er grunnleggaren av initiativet Stimmungen i Loft i Köln. Les meir på hennar eiga heimeside.