Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Serendip: Extended Ground + Kristina Fransson

Slagverkerne i Extended ground på gruppebilde i svart-hvitt. Kristina Fransson er satt inn i egen ramme

Extended Ground leverer beats fra en annen verden. Det svinger og gruver, men idet du tror du har plassert beaten, trekkes teppet bort under deg.

Siv Dolmen

Hurtige skift med åtte individuelle stemmer avløses av lange tunge ørken-grooves. Extended Ground består av morgendagens trommetalenter, alle studenter ved Norges musikkhøgskoles jazzlinje. Ensemblet forsker på ulike måter å spille rytmisk musikk på, og tøyer begreper som omhandler vår oppfatning av rytmikk. Bandet spiller komponert musikk av Thomas Strønen, som spontanarrangeres på tegn og signaler under live-konserter. Til tross for at musikken i stor grad er gjennomkomponert, vil musikken ta ulike retninger i samspill med solisten ved bruk av tegn og et metodisk innøvd apparat. Dette gir ensemblet en elastisitet og menneskelig touch som kun kan framføres av levende vesener.

Kristina Fransson er en ung musiker og student ved Norges musikkhøgskole. Hun har interesse og nysgjerrighet for store lydlandskap og nye klanger. Med trompet og elektronikk gleder hun seg veldig til å skape en spennende konsert sammen med slagverkerne i Extended Ground.

Se hele programmet

Publisert: 3. feb. 2022 — Oppdatert: 9. feb. 2022