Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Himdalen

Velkommen til Knut Olaf Sundes ene avslutningskonsert som foregår hele kvelden og natta ute i en konsertinstallasjon på flere lokale posisjoner i terrenget.

Medvirkende

  • Knut Olaf Sunde
  • Aksiom ensemble og Notam

Omtale

Himdalen er et dalsøkk øst for Øyeren i Akershus. Her ligger Norges eneste sluttdeponi for radioaktivt avfall – KLDRA Himdalen.

Stedet og funksjonen med lagring av avfall med lang halveringstid setter spørsmål om kommunikasjon på spissen, særlig over ekstreme tidsperspektiver. Radioaktive stoffer har halveringstid på alt fra sekunder, via tiår, til milliarder av år. Jo større tidsspenn, jo vanskeligere blir forståelsen av konteksten dette inngår i. Mening oppstår ikke i overbringelse av informasjon alene, men i kontekst, som er helt avgjørende for hvordan vi oppfatter situasjoner, kulturer, sivilisasjoner, våre omgivelser og verden rundt oss.

Musikk er koding som må dekodes i en gitt kontekst for å gi mening. Fornemmelsen av stedet, en fysisk tilstedeværelse og manøvrering i det lokale landskapet rundt deponiet er nødvendig for å forsøke å sette sammen bitene av verket, som er spredt rundt i terrenget, til en personlig forståelse. Publikum orienterer seg rundt i området gjennom en hel natt, i grupper eller alene.

Transport og konsertstart

Det blir satt opp buss fra Oslo S sjøsiden, med avgang kl. 18.00 lørdag 24. november. Møt opp i god tid. Kryss av for buss når du kjøper billett - det blir retur med buss om morgenen søndag 25. november. Det er også mulig å kjøre selv. GPS-posisjon med desimalgrader: 59.80239, 11.29595. Parker et stykke unna langs veien. Konserten starter både i Himdalen og ombord i bussen kort etter kl. 18:00. Konserten varer hele natten frem til kl 07:00 morgenen etter.

Mat

Det serveres kjøtt på grillen utpå kvelden, enkel nattmat og enkel grøtfrokost.

Klær og utstyr

Ta med godt og varmt tøy, lommelykt/hodelykt og utstyr for en kald natt ute. Sitteunderlag og liggeunderlag, samt eventuelt telt eller hengekøye, sovepose og drikke kan være lurt. Ikke undervurder varmebehovet: ullundertøy, vintersko, vinterbukse, tjukke gensere, varm jakke, god lue og votter. Det blir gravd latrine.

Billetter

Vipps nr. 534535 kosunde. Husk å angi egentransport eller buss!

I samarbeid med Aksiom ensemble og Notam. Denne visningen er en av to avsluttende visninger i forbindelse med Knut Olaf Sundes prosjekt «Stedsbevissthet i musikk – å rekontekstualisere fornemmelsen av et annet sted» på det kunstneriske ph.d.-programmet ved Norges musikkhøgskole.