Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Lyden av jazz – eksamensfestival

-

Musikkhøgskolens impro-jazzstudenter holder egen eksamensfestival gratis for publikum på Nasjonal jazzscene fra 20. mai til 2. juni.

Program

Omtale

Det er gode sjanser til å oppleve noe helt nytt og uventet i dette møtet med morgendagens musikere. Studieretning for improvisert musikk/jazz ved Norges musikkhøgskole er den vanskeligste utdannelsen å komme inn på i hele landet, viser nasjonal statistikk og tall fra Rådet for utøvende musikkutdanning. Vi får høre master- og bachelorstudenter fra studieretning for improvisert musikk/jazz, musikkpedagogikk-studenter med jazz/pop/rock som hovedområde og komposisjons-studenter som arbeider innen jazzfeltet. Artister som Hajk, Pixel, Ellen Wang, Bendik Baksaas, Shining, Beady Belle, Jarle Bernhoft, In the Country, Albatrosh, Hedvig Mollestad og Solveig Slettahjell er tidligere studenter ved Musikkhøgskolen og har avlagt denne type eksamen.

Festivalen arrangeres i samarbeid med Nasjonal jazzscene. Legg merke til at to av konsertene er i Uranienborg kirke og i Levinsalen på Musikkhøgskolen: 20. mai kl. 17.00 og 28. mai kl. 12.00. Alle eksamenskandidatene spiller med band.