På konserter med klassisk musikk er det ofte ikke så lett å faktisk oppleve musikken, i stedet for bare å høre den. Det gjelder spesielt for samtidsmusikk, og vi tror at det ofte skyldes konsertkonseptes ensidighet. Ved siden av akustikk, får andre aspekter av musikken ofte lite eller ingen oppmerksomhet. Selv om akustikken selvfølgelig er et av hovedelementene ved en musikalsk fremføring, eksisterer det mye annet også. Det visuelle, møtet med publikum, settingen, kontekst og program er bare noen av de faktorene som bidrar. På vår konsert prøver vi å ta hensyn til alt dette, og slik skape en mer holistisk – og ifølge oss – minneverdig konsertopplevelse.
Via fremføring av flere ulike verker prøver vi å utvide publikums fokus til andre sider ved musikken. Blant annet spiller vi et improvisatorisk og instruksjonsbasert stykke sammen med dem, for å gå i dialog med publikum og invitere lytteren til å innta en aktiv rolle. Vi kommer også til å interagere verbalt med tilhørerne, og forklare musikkens bakgrunn og kontekst, slik at den blir mer tilgjengelig. Likevel fornekter vi ikke verdien til tradisjonelle verker, men har full tiltro til musikkens kraft og verdi.
Komposisjonene på programmet er skrevet av komponister med mangfoldige bakgrunner, som urfolk, mennesker fra Sør-Amerika og Skandinavia, og kvinnelige komponister – slik utvider vi også ideen om hvem som hører hjemme i det klassiske narrativet. Gjennom en blanding av tradisjonelle og ukonvensjonelle stykker, prøver vi å skape en varig konsertopplevelse som tar det inkluderende samtidsmusikkprogrammet nærmere publikum.