Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Cathrine Winnes

Uni­ver­si­tets­lek­tor II

Fagseksjon for dirigering, sang og kirkemusikk

Biografi

Cathrine Winnes (f.1977) er kunstnerisk leder og sjefsdirigent for svenske Östgöta Blåsarsymfoniker. Som gjestedirigent spenner hennes virke seg fra Oslo Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret og de øvrige norske symfoni- og blåseorkestrene, til flere av de store symfoniorkestrene i Norden.

Winnes har flere uroppføringer, og produksjoner med norske sinfonietta-ensembler bak seg. Med svenske «KammarensenmbleN» dirigerte hun i SVT-produksjonen «En musik blir till.» Hun har dirigert opera fra kammerformat og opptil helaftens produksjoner, og høstet bl.a flotte kritikker for sin «La Traviata» (Oslo Operafestival).

Winnes markerer seg som musikkformidler både i konsertsalene og i media. Høsten 2014 var hun aktuell med NRK-dokumentaren «Kunst og Regime» med Kristiansand Symfoniorkester, sendt på «Hovedscenen.» Hun har også vært gjesteprogramleder på NRK-klassisk, og publisert flere kronikker for Aftenposten. Denne sesongen er hun CD-aktuell med Norrköpings Symfoniorkester, med musikk av Klas Backman.

Bakgrunn

Utdanning

  • 2006-2008: Stipendiat ved NTNU, institutt for musikk.
  • 2002-2004: Diplomstudier i orkesterdirigering ved Norges musikkhøgskole, under prof. Ole Kristian Ruud.
  • 2000-2002: Grundutbildning i dirigering, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, under prof. Jorma Panula.
  • 1996-2000: Kandidatstudiet i musikkpedagogikk ved Norges musikkhøgskole.

Publikasjoner

  • Våre studenter er bedre enn før! Ragnhild Holm ,  Cathrine Winnes 2011
Se alle publikasjoner i Cristin