Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Helge Lien

Første­ama­nu­en­sis

Fagseksjon for improvisert musikk, jazz og folkemusikk

Biografi

Helge Lien (f. 1975) er jazz-pianist og komponist. Han utforsker grensene mellom forskjellige musikksjangre, men har likevel sin rot i jazz-musikken. Lien har en teknisk brilliant spillestil og som komponist er han opptatt av den musikalske fortellingen i øyeblikket.

Under mastergraden ved Norges musikkhøgskole ble han inspirert av læreren Misha Alperins improviserende spillestil, og den russiske pianisten ble en mentor for Lien.

Siden 1999 har Helge Lien Trio vært hovedfokuset til pianisten. Trioen har en tradisjonell jazz-sammensetning bestående av piano, bass og trommer. I 2008 fikk de Spellemannsprisen for albumet Hello Troll og de har siden fått internasjonal anerkjennelse med påfølgende turneer i blant annet Japan, Tyskland og Canada.

Samarbeidsprosjekter

  • HERO (2005-2006). Duo med saksofonist Rolf-Erik Nystrøm. Eksperimentell musikk med fokus på klang, og atonale og arytmiske elementer. Bidro til Jørn Simen Øverlis prosjekt Prøysenvisene som forsvant.
  • TRI O’TRANG (1998-2006). En moderne kammertrio bestående av piano, saksofon og tuba som kombinerte improvisasjon med forhåndskomponerte elementer.