Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Isabelle Perrin

Sek­sjons­sjef og pro­fes­sor

Fagseksjon for strykere og harpe

Biografi

Allerede i ung alder viste Isabelle Perrin en lidenskapelig interesse for harpen. Hun begynte sin utdanning ved Conservatoire National de Région de Nice der hun gav sin første offentlige solokonsert i en alder av sytten år. Hun fortsatte så sine studier ved Juilliard School of Music i New York før hun først ble medlem av San Francisco Symphony Orchestra og senere Orchestre National de France som annen soloharpist.

Som internasjonal solist blir Isabelle Perrin regelmessig invitert til å spille med prestisjetunge ensembler som Northwest Sinfonietta (USA), Orchestre Symphonique d’Oshawa-Durham (Canada), Coastal Symphony of Georgia (USA), National Symphony Orchestra (Irland), BBC Wales Orchestra (Wales), Orchestre Symphonique de Bruxelles (Belgia), Darwin Symphony Orchestra (Australia), Polish Baltic Philharmonic Orchestra (Polen), Korean Chamber Orchestra (Sør-Korea), Xiamen Symphony Orchestra (Kina) såvel som tallrike franske orkestre, inkludert Orchestre national de France, Orchestre national d’Ile-de-France, Orchestre national de Lille, Orchestre national du Capitole de Toulouse, Orchestre national des Pays de la Loire, Orchestre national de Lorraine og andre.

Kombinasjonen av hennes varme personlighet og hennes inngående kjennskap til sitt instrument har inspirert mange komponister til å skape musikk for henne. Bernard Andrès tilegnet sin Danses d’Erzulie for harpe, strykeorkester og slagverk, til henne og dette stykket ble urfremført i Cincinnati, USA, og deretter skjedde den europeiske førstegangsfremførelsen i Amsterdam. I Katowice, Polen, utforsket Isabelle Perrin for første gang «Blue Harp» (en elektronisk harpe tilknyttet en datamaskin) med Concertino «South Shore» for Blue Harp and Orchestra skrevet spesielt for henne av Elzbieta Sikora.

Isabelle Perrin har spilt inn en rekke CD-er, hvorav én var viet verker av Bernard Andrès, en annen originalverker av Arnold Bax for fløyte, bratsj og harpe; videre en CD med en urfremføring av et verk av F.A. Boieldieu’s for «single action harp» som også inkluderte hans sonate og hans berømte C-dur konsert. Hun har spilt inn Pierick Houdy’s stykker for harpe og forskjellige instrumenter, blant disse Concerto Français som han tilegnet henne. Videre har hun spilt inn en CD med favorittstykker fra harperepertoaret og i tillegg en CD med de mest berømte franske impresjonistverkene. Sammen med den meksikanske harpisten Baltazar Juarez spilte hun inn enda en CD med Bernard Andrès verker. Dessuten har hun gjort en CD med musikk av Johann Sebastian Bach og Carl Philip Emmanuel Bach.

I tillegg til sin karriere som solist, er Isabelle Perrin dypt engasjert i å videreformidle sin kunnskap til andre og var den yngste mottaker av «French Certificate of Aptitude» i harpepedagogikk allerede da hun var sytten år gammel. Hun har vært professor i harpe ved Conservatoire National de Region de Nantes i Frankrike og i de siste 15 år ved Ecole Normale de Musique de Paris. Hun er nå professor i samme fag ved Norges musikkhøgskole og seksjonsleder for strykeravdelingen. Hennes glød og entusiasme har ført henne mange steder for å gi mesterklasser blant annet til de fleste land i Europa, til Russland, USA, Japan, Syd Korea, Kina, Singapore, Australia, Canada, Mexico. Isabelle Perrin blir regelmessig invitert som gjesteprofessor av verdenskjente institusjoner som Indiana University (Bloomington, USA), the Moskva P.I. Tchaikovsky Konservatorium, the Juilliard School (New York), the Curtis Institute of Music (Philadelphia) og the Royal Academy of Music (London) der hun er permanent gjesteprofessor og «Honorary Associate». Dette engasjementet for undervisning og ønsket om å kommunisere til et bredt publikum har også medført at hun har gitt konserter verden rundt.

Isabelle Perrin var administrativ og kunstnerisk leder for Det sjette europeiske harpe-symposium i Lyon, Frankrike. Hennes engasjement i det verdensomfattende harpesamfunnet fortsetter den dag i dag; etter først å ha vært visepresident er nå Isabelle Perrin kunstnerisk leder for Verdens harpekongress (World Harp Congress), som organiserer en internasjonal harpefestival hvert tredje år i ulike land, den siste i juli 2022 i Cardiff, Wales.

Som anerkjennelse for hennes eksemplariske karriere og musikalske innsats, ble Isabelle Perrin dekorert av Det franske ministerium for Kultur og Kommunikasjon, og slått til ridder i ordenen for Kunst og Litteratur.