Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Liv Glaser

Pro­fes­sor

Fagseksjon for klaver, akkompagnement, gitar og akkordeon

Biografi

Liv Glaser (f. 1935) debuterte som pianist i 1960 og etablerte seg umiddelbart i den norske klavereliten. To år senere ble hun engasjert til å avslutte Bergen-festspillene med Griegs klaverkonsert og siden har hun turnert flittig i hele landet med solokonserter, kammerkonserter og som solist med samtlige norske symfoniorkestre. Hun har også gjestet våre naboland, spilt i de fleste europeiske land og tidligere Sovjet, i tillegg til Midtøsten, Thailand og Japan.

Glaser har undervist ved Norges musikkhøyskole helt fra starten i 1973 og hun ble professor i 1994. Hun fortsetter undervisningen inn i pensjonisttilværelsen både ved NMH og Barratt Due musikkinstitutt. Hun gir kurs og mesterklasser i Norge og i utlandet, i tillegg til å ha vært jurymedlem i nasjonale så vel som internasjonale konkurranser.

Liv Glaser har fordypet seg i klassisk oppføringspraksis og spiller på hammerklaver der det er mulig. Hennes innspillinger av samtlige Mozart-sonater har høstet internasjonal anerkjennelse, så vel som innspillingen på hammerklaver med broren, cellisten Ernst Simon Glaser, med verk av Schubert og Schumann. CD-en Lyrical Travels with Edward Grieg fra 2007 har også fått stor internasjonal oppmerksomhet.

I 2004 fikk Liv Glaser den prestisjetunge Lindemanprisen og hun er også tildelt Kongens fortjenestemedalje i gull. I 2014 fikk hun Griegprisen for sin formidling av Edvard Griegs musikk.

I 2018 ble hun utnevnt til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for sin fremragende innsats for norsk musikkliv.

Publikasjoner

  • Menuet. Dans i "Liv Glaser 80 år jubileumskonsert" Elizabeth Svarstad ,  Liv Glaser 2015
Se alle publikasjoner i Cristin