Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Studentene jobber individuelt med en hovedlærer. Samtidig er det stor åpenhet blant lærerne om å samarbeide om studentenes utvikling. Ukentlige klaverforumer og klassetimer gir podierutine innen trygge rammer. Vi legger vekt på utviklende tilbakemeldinger, der både studentene og lærerne bidrar. Muligheter til å spille konserter både på Musikkhøgskolen og på forskjellige arenaer utenfor skolen gir verdifull utøvererfaring. Et høydepunkt er den årlige ukelange turnéen hvor alle studentene spiller konserter rundt i Sør-Norge. Turnéen avsluttes med en stor konsert på Musikkhøgskolen.

I tillegg til høy kompetanse innen det sentrale klassiske klaverrepertoaret, har lærerne også spesialkunnskap innen blant annet tidligmusikk, fransk musikk og ny musikk.

Det arrangeres mesterklasser med internasjonale gjestelærere, mens våre lærere gjester tilsvarende utenlandske undervisningssteder.

Musikkhøgskolen har en samling tidligmusikkinstrumenter, og det er også mulig å velge fordypning i cembalo og hammerklaver.

Klaverkompetansen på Norges musikkhøgskole er på et høyt internasjonalt nivå. I tillegg til plateinnspillinger, har samtlige lærere har gitt tallrike konserter både innen- og utenlands.

Studer klaver ved NMH

Studer pianostemming ved NMH

Pianolærere

Lærere i bruksklaver

Forskere

Hammerklaver og cembalo

Studiemuligheter

Historier

Konserter Kommende

Prosjekter Relevante

Publisert: 10. mar. 2020 — Oppdatert: 19. mar. 2024