Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Bachel­or­stu­di­et i utøving Folke­mu­sikk

Helga står foran en murvegg med fela i armene og stirrer bestemt inn i kameraet.

Står du på skuldrene til tradisjonen, men vil sette ditt preg på musikken? Dette er et utøvende studium på folkemusikkens premisser. Din kunstneriske utvikling er det viktigste, og store deler av tilbudet vil bli formet etter dine egne mål.

Kandidatstudiet i utøving folkemusikk er et lite studium der alle kjenner alle. Du får en unik mulighet til å gå i ulike kunstneriske retninger, samtidig som du kommer til å lage musikk og være i prosjekter med medstudenter.

Om du vil studere norsk folkemusikk og ser for deg et yrkesliv som musiker innenfor sjangeren, eller med utgangspunkt i denne musikken, er dette studiet for deg.

Kunnskap om tradisjonene

Du vil få undervisning av høy faglig kvalitet, og studiet blir på mange måter formet av hva du ønsker å fordype deg i på ditt hovedinstrument. Du går inn i et godt og unikt miljø, og du vil få mulighet til å møte studenter som jobber med ulike stilarter.

Faglig og kunstnerisk modning

På kandidatstudiet i utøving folkemusikk utvikler du deg på hovedinstrumentet ditt og opparbeider kunnskap om de tradisjonene du ønsker å fordype deg i. Du vil få erfaring og kunnskap om ulike samspillsformer, gehør, arrangering og refleksjon rundt utøvingen din. Og du går inn i et miljø som ønsker å hjelpe deg til å nå dine mål. En faglig og kunstnerisk modning er viktigst for studiet i folkemusikk på Musikkhøgskolen.

Etter endt studium

Etter studiet vil du kunne livnære deg som frilansmusiker i ulike musikalske felt. Ofte blir en karriere som folkemusiker kombinert med komposisjon, faglig publisering, pedagogisk arbeid og annen relevant praksis – som for eksempel musikkproduksjon og utøving på sceniske formidlingsplattformer.

Les mer

Hvorfor Musikkhøgskolen? En annerledes utdanning

Tegning av en gjeng med studenter som spiller på ulike instrumenter.

Fagmiljøer

Artikler relevante

Konserter Kommende

Publisert: 13. mar. 2020 — Oppdatert: 27. jun. 2024