Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Guro fikk 100.000 kroner i kulturstipend

Rogaland fylkeskommune har tildelt Guro Utne Salvesen fra Moi 100.000 kroner i kulturstipend.

Fylkeskommunen deler hvert år ut kulturstipend til idrettsutøvere og profesjonelle kunstnere i Rogaland som ønsker å videreutvikle seg på sine felt. Målet med stipendene er at de skal stimulere og inspirere til fortsatt innsats for kulturlivet i Rogaland gjennom at det frigjøres tid til fordypning innen arbeidsfeltet.

Særegent uttrykk

Torsdag ble stipendene delt ut til syv heldige mottagere, deriblant sanger Guro Salvesen fra Moi. Hun fikk et musikkstipend på 100.000 kroner.

I følge en pressemelding fra fylkeskommunen skal stipendet blant annet brukes til å videreutvikle uttrykket sitt med vekt på improvisasjon og komposisjon, og ikke minst fordype seg i vokal folkemusikk fra Rogaland.

Salvesen, som er bosatt i Oslo, har en utøvende mastergrad med fordypning i samtidsmusikk og folkemusikk fra Norges musikkhøgskole. I tillegg har hun studert klassisk sang på bachelor-nivå.

Hun er videre med i vokaltrioen IMOG, som har høstet rosende omtaler for sine nyskapende tolkninger av norske folketoner. Trioen har en avtale om innspilling av et album med utgivelse våren 2021.

Muligheter

Fylkeskommunen mottok i år 74 søknader. Fylkesordfører Marianne Chesak sa under prisutdelingen i Stavanger, at årets mottagere er valgt ut blant mange sterke kandidater.

– Alle mottakerne står på den ene eller andre måten framfor store muligheter, enten det gjelder utvikling som utøver eller utvikling av karrieren. Vi håper stipendene vil kunne være et middel til å nytte mulighetene, sa Chesak.

Artikler relevante