Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Ævestaden fikk Folkelarmprisen

Gruppa Ævestaden mottar pris på scenen under Folkelarm 2021. F.v.: Kenneth Lien, Levina Storåkern, Eir Vatn Strøm
Ævestaden: Kenneth Lien, Levina Storåkern og Eir Vatn Strøm

Trioen vant Åpen klasse for plata Ingen Mere Gråter

Ævestaden består av de nåværende NMH-studentene Kenneth Lien og Eir Vatn Strøm, og Levina Storåkern som gikk ut i fjor.

Under årets Folkelarm, 25.-28. november, vant de prisen Åpen klasse for plata Ingen Mere Gråter, som kom i 2021.

– Det er kjempestort, det tok noen dager å forstå det, sier Levina.

– Vi har jo vært på Folkelarm gjennom årene og sett de som har vunnet. Folkemusikkmiljøet er både stort og lite på samme tid, man kjenner til hverandre. Flere av de andre nominerte er våre idoler, så det er utrolig inspirerende, sier hun.

De tre musikerne møttes på folkemusikkstudiet på NMH, og likte hverandres måte å jobbe på. På platen blander de elektronikk med eldre norsk og svensk tradisjonsmusikk i egne komposisjoner. I tillegg til sang trakterer de instrumenter som munnharpe, kraviklyre og fele.

– Det finnes så mange måter å jobbe med folkemusikk på. Vi har litt ulik bakgrunn, men oppdaget at vi hadde samme stil, og interesse for både tradisjonsmusikk og det elektroniske, fortelle Levina.

Juryen skriver blant annet: «På trioens debutalbum hører vi særegne vokale klanger i et tidvis mørkt og underfundig tekstlig univers. Musikerne spiller alle en rekke eldre instrumenter som de på en spennende måte blander med elektroniske effekter, innslag av improvisasjon til både norske og svenske tekster.»

Artikler relevante