Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Sigurd Slåttebrekk

Pro­fes­sor

Fagseksjon for klaver, akkompagnement, gitar og akkordeon

Profilbilde av Sigurd Slåttebrekk

Om Sigurd

Sigurd Slåttebrekk er fra 2021 tilbake i en 50 prosent stilling, etter tidligere å ha vært ansatt ved NMH over en tiårsperiode som klaverlærer og stipendiat fram til 2010.

Slåttebrekk har markert seg sterkt internasjonalt ved prisvinnende innspillinger med klavermusikk av Maurice Ravel (chasingthebutterfly.no), Robert Schumann og Edvard Grieg. I 2022 kåret the Gramophone Magazine hans innspilling av Griegs klaverkonsert fra 2005 til den beste innspillingen noensinne.

Slåttebrekks spesialfelt er romantisk framførelsespraksis slik vi finner den dokumentert i tidlig opptakshistorie. Slåttebrekks forskningsprosjekt og utgivelse Chasing the Butterfly (chasingthebutterfly.no) tok utgangspunkt i en systematisk gjenskapelse av Griegs samtlige innspillinger fra 1903, og representerte en helt ny tilnærming til forskning i historisk framførelsespraksis. Forskningsmetoden er senere anvendt i flere ph.d.-prosjekter internasjonalt, og ble startpunktet for et eget felt i romantisk framførelsespraksis ved NMH, representert ved blant annet professor Are Sandbakken og professor Morten Carlsen.

Gjennom multimedieproduksjoner for scene, film, og nå en temapark-opplevelse, er ambisjonen å nå ut til stadig nye publikumsgrupper med musikk av høyeste kvalitet – og med innovative formidlingsformer, teknologi og kulturelle referanser som barn i dag kan relatere seg til. Musikkfabrikkens temapark-opplevelse (aftenposten.no) i Hunderfossen er kunngjort som vinner av the THEA Award 2024 (teaconnect.org) for verdens beste parkopplevelse i budsjettklassen under 100 millioner kroner.