Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Bachel­or­stu­di­et i utøving Klas­sisk

En jente står konsentrert og spiller vibrafon med to køller i hver hånd.

Studiet gir deg en unik mulighet til å utvikle deg som klassisk musiker. Etter endt studium vil du ha en solid musikkfaglig plattform, og du vil stå sterkt rustet som en utøver på høyt nivå.

Om studiet

Du kan hente kunnskap og inspirasjon ikke bare fra norske og internasjonale ledende klassiske musikere, men også fra andre fagmiljøer ved Musikkhøgskolen – som jazz, folkemusikk, komposisjon, musikkteknologi, musikkterapi og musikkpedagogikk.

Studiet passer for deg som allerede er på et høyt nivå og som ønsker å fordype deg videre på instrument ditt både musikalsk og teknisk. Du lærer å jobbe selvstendig og målrettet, og du vil oppleve en utvikling gjennom relevant musikalsk erfaring.

Etter endt studium

Når du har gjennomført studiet, vil du sitte med høy kompetanse på ditt eget instrument samtidig som du har fått erfaring fra mange typer ensembler, formidlingsarenaer og prosjekter. Du kan jobbe både nasjonalt og internasjonalt som solist, orkestermusiker og i kammergrupper. Du kan også bli en «altmuligfrilanser» i et vidstrakt musikkfelt. Andre eksempler på jobber finnes blant annet innenfor musikkundervisning, musikkjournalistikk, kulturledelse, konsertarrangering, musikkproduksjon og kulturpolitikk.

Les mer

Hvorfor Musikkhøgskolen? En annerledes utdanning

Tegning av en gjeng med studenter som spiller på ulike instrumenter.

Fagmiljøer

Artikler relevante

Publisert: 13. mar. 2020 — Oppdatert: 7. jun. 2024