Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Mona Julsrud

Pro­fes­sor

Fagseksjon for dirigering, sang og kirkemusikk

Biografi

Mona Julsrud (f. 1963) er en av Norges mest ettertraktede konsertsangere og repertoaret hennes spenner fra tidlig barokk til nyskrevet musikk. Hun har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole og operaskolen ved Royal College of Music i London.

Mona synger med norske og utenlandske orkestre og er hyppig gjest ved festivaler i Norge og i utlandet. Blant dirigenter hun har samarbeidet med kan nevnes Frans Brüggen, Philippe Herreweghe, Fabio Biondi og Roy Goodman.

Hun har medvirket ved ca. 25 CD-innspillinger, blant annet Mozarts Requiem og Bachs Matteuspasjon med Frans Brüggen og Orchestra of the 18th Century, Händels Jephtha med Fabio Biondi og Stavanger Symfoniorkester samt flere innspillinger av skandinavisk samtidsmusikk.

Mona har en spesiell forkjærlighet for kammermusikk, og sammen med Bergen Barokk er hun i gang med en innspilling av samtlige kantater fra samlingen Harmonische Gottes-Dienst av Telemann. Innspillingene har blitt mottatt med strålende kritikker i norsk og utenlandsk presse.

Mona er ansatt som førsteamanuensis ved Norges musikkhøgskole.

Publikasjoner

  • Gruppeundervisning i improvisasjon for klassiske sangere Mona Julsrud 2015
Se alle publikasjoner i Cristin

Prosjekter Mona Julsrud er en del av