Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Otto Chr. Odland

Uni­ver­si­tets­lek­tor

Fagseksjon for dirigering, sang og kirkemusikk

Biografi

Otto Christian Odland er utdannet kirkemusiker fra Griegakademiet i Bergen og fra Norges musikkhøgskole i Oslo. Han avla diplomeksamen i orgelspill i Oslo domkirke i 2002, etter studier med Terje Winge og Kåre Nordstoga. Senere har han hatt undervisning med blant andre David Sanger i England.

Otto Christian arbeider nå som domorganist i St. Olav katolske domkirke og er i tillegg aktiv som freelance-musiker. Han har vært en av Sølvguttenes faste organister siden 2006. Sammen med dem har han turnert i flere europeiske land og medvirket på både radio- fjernsynsproduksjoner. Sammen med Gamle Aker kirkekor har han i tre perioder vært vikarierende organist i Gloucester Cathedral, England.

Otto Christian har tidligere jobbet som kantor i Bergen (Mariakirken, Sælen og St. Paul), Oslo (Stovner og Gamle Aker) og Bærum (Haslum og Jar). Han har også arbeidet som orgellærer ved Høyskolen i Staffeldsgate og har hatt regelmessige engasjement som praksislærer ved praktikum på Menighetsfakultetet. Siden 2011 har han arbeidet som lærer i liturgisk orgelspill ved Norges musikkhøgskole.