Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Vår alles operasjef Randi Stene

Randi Stene ny operasjef.

Vi gratulerer sangprofessor Randi Stene med jobben som operasjef i Oslo fra 1. august.

– Vi gratulerer Randi med en ærefull og svært viktig stilling i norsk musikkliv, og gratulerer Operaen med et klokt og modig valg. Jeg er sikker på at samarbeidet mellom NMH og Operaen vil bli ytterligere styrket gjennom dette, sier rektor Peter Tornquist.

Randi Stene har vært tilknyttet Norges musikkhøgskole siden august 2009. – Vi er allerede i gang med å diskutere hvordan situasjonen påvirker oss. Randi var tiltenkt en bærende rolle i oppbyggingen av vokalmiljøet etter et omfattende generasjonsskifte i 2020/2021. Heldigvis er denne prosessen allerede i gang med utlysning av en 100% stilling som førsteamanuensis i sang. I mellomtiden vurderer vi ulike alternativer rundt den fremtidige bemanningen, forteller rektor.

– I dag er vi først og fremst stolte på vegne av Randi Stene og ønsker henne det aller, aller beste i jobben som vår alles operasjef, avslutter Tornquist.

Mezzosopran Randi Stene har opptrådt ved anerkjente operahus og konsertsaler over hele verden. Nå blir hun sjef for Nasjonaloperaen, men vil begynne å planlegge framtidige operasesonger allerede denne våren. For tiden er hun i prøver på Tsjajkovskijs opera Eugen Onegin, der hun synger rollen som Larina i en produksjon som har premiere på hovedscenen 15. februar.

– I dag er vi først og fremst stolte på vegne av Randi Stene og ønsker henne det aller, aller beste i jobben som vår alles operasjef!

Peter Tornquist rektor

– Jeg har sunget ved mange scener, men Operaen i Oslo har noe helt spesielt. Med sin åpne, innbydende arkitektur og unike akustikk er det som om bygningen ber oss om å lage stor kunst, sier påtroppende operasjef Randi Stene.

– Jeg er glad og stolt over å kunne presentere Randi Stene som vår nye operasjef. Hun har hatt en omfattende internasjonal sangkarriere, og har et stort engasjement for operakunsten og talentutvikling. Med Randi Stene får vi en ambisiøs, klok og samlende leder som vil kunne løfte utviklingen av Nasjonaloperaen videre sammen med våre dyktige medarbeidere, sier administrerende direktør i Den Norske Opera & Ballett Geir Bergkastet.

Styret i Den Norske Opera & Ballett vedtok enstemmig å ansette Randi Stene som ny operasjef. Samtidig blir åremålet til ballettsjef Ingrid Lorentzen forlenget.

Ballettsjef Ingrid Lorentzen og påtroppende operasjef Randi Stene gleder seg til samarbeidet. Foto: Erik Berg NTB

Artikler relevante