Emnet omhandler stemmeanatomi og – fysiologi for sang- og korledelsestudenter.
Læringsmål
Ved fullført emne er det forventet at studenten
- dokumenterer kunnskap om stemmens anatomi og fysiologi, og kan bruke denne kunnskapen i arbeidet med å utvikle egen og andres sangteknikk
Innhold
Emnet omfatter
- kunnskap om stemmens og pusteorganenes anatomi og fysiologi som grunnlag for arbeid med å utvikle egen og andres sangteknikk
- ulike sangpedagogiske begreper og sangtekniske problemstillinger
Organisering
Forelesninger og workshop i gruppe sammensatt på tvers av studieprogram.
For oversikt over veiledende undervisningsmengde og organisering, se ”Organisering” under beskrivelsen av det enkelte studieprogram.
Studenten meldes automatisk opp til undervisning/veiledning og vurdering i emnet, i henhold til den progresjon som er fastsatt i utdanningsplanen.
Arbeidskrav
Det er obligatorisk deltakelse i undervisningstimer som er særlig knyttet til praktiske øvelser. Disse spesifiseres i semesterplanen.
Avsluttende vurdering
Alle arbeidskrav i emnet må være godkjent for at studenten skal få avsluttende vurdering.
Studenten vurderes i forhold til emnets læringsmål. Avsluttende vurdering uttrykkes ved bestått/ ikke bestått og fastsettes på grunnlag av en muntlig gruppeeksamen.
Muntlig eksamen
Vurdering fastsettes på grunnlag av en 20 minutters muntlig eksamen i grupper på to studenter over oppgitt emne. Besvarelsen skal inneholde anatomiske og fysiologiske begreper og problemstillinger, samt sangtekniske eksempler knyttet til disse. Eksamen vurderes av to interne sensorer.
Ny vurdering
For ny vurdering gjelder samme ordning som ved ordinær vurdering.
Pensum
Til emnet knyttes et kompendium på 200 til 300 sider.