Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Frédéric Chopins 24 etyder

Vivian Tsui spiller luftpiano

Chopins 24 etyder, fremført på rad og rekke – en svært sjelden begivenhet.

Medvirkende

Vivian Louise Tsui og Christian Sommerfelt (klaver)

Omtale

Frédéric Chopins 24 etyder, fordelt på to opus er å regne som et nærmest ikonisk verk for pianister. Høy vanskelighetsgrad er en av årsakene til at alle etydene svært sjelden fremføres samlet på ett brett, men her kommer de altså, inkludert den berømte Revolusjonsetyden, den kompliserte Ters-etyden, den dramatiske Vinterstorm og alle de andre!

Vivian Louise Tsui (f. 1997) begynte å spille piano da hun var 6 år gammel. Hun var elev hos prof. Einar Steen-Nøkleberg da hun som 11-åring ble tatt opp på talentutviklingsprogrammet Unge musikere (TUP) ved Norges musikkhøgskole. Fra høsten 2014 var hun elev hos professor Håvard Gimse. Vivian regnes som et svært lovende talent blant landets fremste unge musikere. Hun har vunnet en rekke priser både nasjonalt og internasjonalt i løpet av disse årene, bl. a flere 1. priser under UMM og semifinalist under International Franz Liszt Competition, hun har vært solist med bl.a Bergen Filharmoniske Orkester. Hun er også en svært ettertraktet kammermusiker og har deltatt jevnlig på festivaler i Norge og rundt om i Europa.

Christian Sommerfelt (f. 1997) har vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester en rekke ganger. I tillegg til førstepriser i Ungdommens Musikkmesterskap, vant han i 2019 Chiaro di Luna-konkurransen i Fermo, Italia. Han har spilt solo -og kammermusikkonserter bl.a. i Helsinki, Kaunas og på Malta.