Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

En historie om luft

Svarthvittbilde av Noel Rubli som spiller akkordeon.

Hva er verdien av en liveopptreden? I en verden hvor vi kan få tak i, stoppe, starte og gjenta feilfrie opptak fra hele verden, fra hvor som helst, når som helst. Hvordan skaper utøvere en meningsfull forbindelse med publikum?

En liveforestilling skiller seg fra et opptak gjennom et ekstra fysisk lag. Autentisitet og råhet, uttrykt gjennom en fysisk kropp, gir en liveforestilling kraften til å trollbinde publikum – som, i likhet med artisten, også er kropper. Kan dette felles elementet, ved å fjerne ett lag av abstraksjon, spille en avgjørende rolle i å skape en forbindelse mellom publikum og artist? For å utforske forholdet mellom publikum og artist, og for å feire deres felles fysikalitet, vil konserten presentere stykker som omfavner både det musikalske og det fysiske.

Program

Matthew Shlomowitz (1975–): Freedom for Notes and Men

Dette stykket for snakkende akkordeonist utforsker spørsmålene overfor og om musikalske systemer reflekterer de politiske systemene de er skrevet under.

Simon Steen-Andersen (1976–): Asthma

«Mennesker puster med lungene, akkordeonet med belger. Pust er helt avgjørende for begge to. Gjennom en video med soundtrack fremført live viser Asthma den kjærlige skjønnheten og det grufulle ved luftstrømmer.» (Andreas Borregaard.)

Medvirkende

  • Noel Rubli (akkordeon)

Flere konserter

Publisert: 6. des. 2023 — Oppdatert: 24. des. 2023