Gå til hovedinnhold
Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music Søk

Fokus og avslapning x Sonisk hage 2023: Ripple-effects

Plakat til Sonisk hage 2023 i rød og lysegrå farger, i teksten står det tittel, tid og sted.

Velkommen til første dag av Sonisk hage! Denne gangen har hagen fått besøk av konsertserien Fokus og avslapning, og fremfører stykket Ripple Effects av komposisjonsstudent Keya Hedlin.

Aurora Maria Pambianchi Øvrelid

Tittelen «Ripple Effects» kan tolkes både bokstavelig og metaforisk. Vi har tanken om at valgene og handlingene våre på et punkt, påvirker det som følger etter, deretter det neste og det neste etter det igjen. Rent teknisk spiller musikerne i ekko, og mens du hører live-fremføringen, hører du også de forrige sekundene, som igjen påvirker valgene og maner frem nye valg. Vi liker gjerne å tenke at noe naturlig leder frem til noe annet, men så enkelt er det ikke. Selv hvis vi prøver å regne ut eller se for oss et logisk hendelsesforløp fra ett frø, kan du ikke forutse nøyaktig hvordan utfallet blir og hva som kommer til å skje, basert på fortid og nåtid – og til fremtid. Selv ikke ved å gjenta noe helt likt. Vi inviterer deg med på denne reisen.

Medvirkende

  • Peetu Karjalainen (fløyte)
  • Elvira Göransson (cello)

Om konsertserien

Konsertsalen er et av de siste stedene der du for en gang skyld bare kan absorbere musikken uten noen hjelpemidler, og virkelig oppleve at den blir til rett fremfor deg. Men for virkelig å oppleve noe, må vi være til stede og fokusert når vi dykker ned i det. Det er mye som kan distrahere oss, men hvis vi klarer å finne frem til dette fokuset, vil avslapning komme av seg selv. Tilstedeværelse fører til ro.

I denne konsertserien skaper vi et rom med mest mulig frihet, slik at du selv kan bestemme hvordan du vil ta inn musikken og stenge ute alt som kan stjele oppmerksomheten din i en vanlig konsertsituasjon. Du kan velge å nyte musikken på den måten du ønsker – liggende på en matte, sittende på en pute eller i en sofa, langs veggen, på en stol eller mens du går rundt i rommet.

Konserten varer bare en halvtime, så den passer perfekt inn i lunsjpausen din.

Publisert: 12. des. 2022 — Oppdatert: 27. feb. 2023